Virágzó vidékünk

Csodájára járnak egy káprázatos szarkaláb mezőnek

Mészárosné Olga
Mészárosné Olga
Mérgező, de csodaszép.

Szentestől karnyújtásnyira pazar látnivalóra bukkant egy alföldi természetbarát, káprázatos “virágoskert” vonzza a szentesi természetbarátokat egy kunhalom szomszédságába.

A Sáp-halommal szemközti területet Mészárosné Olga “fedezte fel” a fotósok számára. A virágkedvelő hölgy évek óta járja a természetet, ha lát valami szépet, azonnal megörökíti.

A hölgy számára a pazar látvány azért is érdekes, mert a szarkalábak között nem nyílik más vadvirág. Miközben fotózott felmerült Olgában, vajon a természetnek, vagy egy gazdának köszönhető-e a virágszőnyeg.

Érdekes és gyönyörű látvány. Jó pár éve foglalkozom természetvédelemmel és fotózással. Minden hasonló virág számomra megható. Aki szereti a méhlegelőket, az tudja, hogy ennyire homogén vadvirágos részlet nincsen a természetben. Nagyon sokan megállnak, és pusztán a látványért kanyarodnak erre

-mesélt a hobbifotós a Sokszínű vidéknek.

A keleti szarkaláb egy mérgező hatású gyomnövény, de szépsége miatt kerti dísznövényként is termesztik. A fényigényes vadvirág május-júniusban virágzik, tetszetős, kékeslilás, virágai 25-30 centiméteres fürtökben fejlődnek.

Kapcsolódó
Megbabonázta az alföldi festőnőt az ibolyakék virágtenger
Egy kunszentmártoni festőművész páratlan gyöngyike mezőre bukkant.
Olvasói sztorik