Virágzó vidékünk

Munkaerőhiány miatt zárt be egy étterem a Balatonnál

facebook/zsóka fogadója
facebook/zsóka fogadója
Képzett munkatársak nélkül nem tudják vállalni a minőségi vendéglátást, azt, amiért 18 évig dolgoztak.

A nyári főszezont megelőző prognózis szerint idén is munkaerőhiányra számítottak a Balatonnál, mert bár a kínált fizetések akár szép összegek is lehetnek, mégis egyre kevésbé választják a vendéglátóhelyek által kínált munkákat.

A Balaton-felvidék egyik népszerű étterme, a Zánkától alig néhány kilométerre található szentantalfai Zsóka Fogadója a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy munkaerőhiány és a vendéglátásban tapasztalt tarthatatlan helyzet miatt megszünteti éttermi szolgáltatásait.

Alulképzett szakemberek, ha egyáltalán képzettek, horror bérek, tetejébe az újabbnál újabb bürokrata szabályok bevezetése ellehetetleníti a munkánkat. Kitartottunk a Covid idején, felálltunk. A rezsiemelések sem tudtak minket eltaposni. De most, hogy jól képzett szakembereket nem találunk, nem tudjuk vállalni a minőségi vendéglátást, azt, amiért 18 évig dolgoztunk

– közölték.

Mint írták, belefáradtak a folytonos keresgélésbe, hogy kapják az ígéreteket, de hiába várják a leendő munkatársat, hogy a téli időszakra van jelentkező, de nyáron, amikor több a munka, elmennek.

Reméljük nem véglegesen búcsúzunk, de amíg nem tudunk felállni egy minőségi csapattal, nem szeretnénk azt a jó véleményt lerombolni, amit hosszú évek alatt felépítettünk

– fogalmaztak a posztban.

A panzió továbbra is üzemel, apartmanjaikba és szobáikba továbbra várják a vendégeket. Június 14-től, szerda reggel 8 órától minden nap a’la carte reggelivel fogadnak minden ébredező túrázót, vendéget, helybélit és a környéken nyaraló embert.

Kapcsolódó
400 lelkes bükki faluban a régi kocsma helyén nyitott éttermet a fiatal magyar topséf
Növekvő igény van a magas minőségű, de közérthető ételeket kínáló helyekre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik