Virágzó vidékünk

Egyedi bélyegzőt készítettek Rockenbauer Pál emlékére

Facebook / HOTE Hosszúhetényi Turista Egyesület
Facebook / HOTE Hosszúhetényi Turista Egyesület
Egyedi pecsételőhellyel bővült a dél-dunántúli Kéktúra útvonala.

Tovább ápolják az ismert természetjáró emlékét – írta a Hosszúhetényi Turista Egyesület.

Kilencven éve született Rockenbauer Pál, tiszteletére emlékévet hirdettek még januárban a természetbarátok. A Rockenbauer Pál 90. Emlékév egyik kitűzött célja a Magyar Természetjáró Szövetség, a Mecsekerdő Zrt és a Zengővárkonyi Önkormányzat jóvoltából a közelmúltban megvalósult.

A napokban a híres természetfilmes, Rockenbauer Pál sírjánál egy új padot, egy tájékoztató táblát és egy egyedi bélyegzőt helyeztek el.

Az egyedi tájékoztató táblát a Magyar Természetjáró Szövetség, a padot a Mecsekerdő Zrt, az egyedi bélyegzőt pedig a HOTE – Hosszúhetényi Turista Egyesület készítette.

Facebook / HOTE Hosszúhetényi Turista Egyesület

Rockenbauer Pál nevét idehaza a Másfélmillió lépés Magyarországon című televíziós ismeretterjesztő sorozatból ismerik. Az ismert természetjáró, világutazó, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtője volt. Az 1979-ben készült műsor azzal a céllal készült, hogy kedvet csináljon a túrázáshoz, és az ország megismeréséhez.

Idén január 14-én lett volna 90 éves Rockenbauer Pál. Az emlékév során megrendezésre kerülő túrákon minden vármegyében a helyi túraegyesületek tagjai tolják a lépésszámlálót, végig a kék jelzésen.

A népszerű sorozat első részében 1979. július 31-én indultak el az Országos Kéktúra akkori keleti végpontjától, a Zempléni-hegységben lévő Nagy-Milictől, és több mint 1100 kilométer gyaloglás után október 15-én érték el annak nyugati végpontját – a Kőszegi-hegységet, a Szent Vid-hegyen.

Kapcsolódó
Könnyű túrával indul Vasban a Rockenbauer 90 emlékév
Vas Vármegyében is útjára indul a Rockenbauer 90 emlékév.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik