Virágzó vidékünk

Gödöllőn pompázik az ország első ötcsillagos kastélya

A Kastély védjegy célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az épített magyar kulturális örökségre.

Folyamatosan zajlik a szálláshelyek, a szabadvízi strandok és kastélyok minősítése – ez utóbbi kategóriában a Kastély védjegyet elsőként a Gödöllői Királyi Kastély szerezte meg.

A június elején indult Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy célja, hogy egy turisztikai kínálati, szolgáltatási szempontokat előtérbe helyező, kidolgozott értékelési rendszer alapján kiemelje a magas szolgáltatási színvonalat képviselő, egyedi turisztikai élményt nyújtó attrakciókat. Az ernyővédjegy jelenleg 8 kategóriát tartalmaz (gyógyfürdő, élményfürdő, wellnessfürdő, vár, kastély, gyógyhely, fizetős strand, ingyenes strand), melyek közül a – szezonra való tekintettel – jelenleg a kastélyok és a strandok vannak fókuszban.

A Kastély védjegy célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az épített magyar kulturális örökségre. A védjegy a látogató számára garanciát jelent a minőségi vendégélményre, már a megérkezés előtti tájékozódástól a teljes látogatói útvonalon át egészen a távozásig. Másrészt az objektív szempontrendszer szakmai iránytűként is szolgálhat az üzemeltetők számára, hogyan tudják a látogatói élményt magasabb szintre emelni, történelmi örökségünket a modern kor igényei szerint bemutatni minden korosztály, kiemelten a fiatalabb generációk számára

– közölte Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nkft. ügyvezető igazgatója az első Kastély védjegy gödöllői átadásán.

A Kastély védjegy csak a turisztikai attrakcióként működő kastélyoknak adható, kastélyhoteleknek nem. A minősítés önkéntes alapon történik, és három évre érvényes.

Mi szükséges a minősítés odaítéléséhez?

Az elvárt alap kényelmi szolgáltatások közé tartozik – a teljesség igénye nélkül – az érkezés előtti tájékoztatás magyar és angol nyelven, a létesítmény teljes területén elhelyezett pihenő- és frissítőpontok, széles körű családbarát szolgáltatások és programok, gyermekfoglalkozó, felújított mosdóblokkok, akadálymentesség, hozzáférhetőség, brandingelt terméket értékesítő múzeumshop, online és offline turisztikai tájékoztató anyagok, kitáblázott parkoló online fizetési lehetőséggel.

A Kastély védjegy olyan minősítési szempontokat tartalmaz, amelyek minden vendégnek, a 0-tól a 100 éves korig garantálják a látogatói élményt, és ebben a hazai kastélyok között magas szintű családbarát szolgáltatásaival élen jár az egyik leglátogatottabb attrakcióként a Gödöllői Királyi Kastély

– jelentette ki Könnyid László.

A Gödöllői Királyi Kastély

A Gödöllői Királyi Kastélyban a klasszikus tárlatvezetések mellett közel húszféle tematikus túra közül választhatnak a látogatók. Az audio guide-os tárlatvezetés az országban egyedülállóan 13 nyelven érhető el, ezen kívül a gyerekek választhatnak a „királylányos” és a „királyfis” változat közül. Évente  közel másfél ezer kulturális program zajlik a kastélyban és parkjában, a komoly- és könnyűzenei előadások mellett a színházi előadások is szerepet kapnak, köztük olyan különleges előadási formában, mint a sétáló színház.

Kapcsolódó
Drón „kémkedett" a Gödöllői Királyi Kastély felett
Magyarországon először végeztek így zöldkataszter felmérést történelmi jelentőségű helyen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik