Virágzó vidékünk

10 ezer forint a belépő a Balaton legdrágább strandján

plage 18.hu
plage 18.hu
Csak péntektől vasárnapig ennyi. Hétfőtől csütörtökig mindössze 5 ezer forint személyenként.

A Csodálatos Balaton összegyűjtötte a fizetős balatoni strandokat és azok egyszeri belépésre jogosító, 2023-as, felnőtt napijegy árait.

A portál a strandbelépők árait az üzemeltető önkormányzatoktól, illetve bérlőktől kérte el. Listájukat nézve – mely IDE KATTINTVA tekinthető meg – gyorsan megtaláltuk, hol működik a magyar tenger legdrágább strandja.

Jegyár tekintetében a Tihanyban található Plage 18 toronymagasan megelőzte a többi balatoni strandot. Itt péntektől vasárnapig 10 ezer forint a belépő személyenként, igaz hétfőtől csütörtökig “csak” ötezer forintot kell leszurkolnia az ott csobbanni vágyóknak.

Tegyük hozzá, hogy ezért a pénzért a kedves vendég a belépőjegy mellé kényelmes napozóágyat, napernyőt, asztalt és strandtörölközőt is kap. A strandon úgynevezett gazebók – baldachinos napozóágyak – is vannak, melyek négy személy esetén napi 40 ezer forintért bérelhetők.

A strand a Balaton egyik legszebb részén, a Tihanyi-félsziget keleti partján található, füves-homokos terület egy exkluzív étteremmel. Utóbbiban különleges ételeket és italokat is kínálnak. Így például 200 gramm Omaha Usda bélszínt körettel 23.900 forintért, egy 0,75 literes Dom Perignon Vintage 2012-es pezsgőt 149.900 forintért.

Tulajdonosai egyébként azoknak “találták ki” a helyet, akik a riviérai luxushoz hasonló minőségi vendéglátásra és nyugalomra várnak a magyar tenger partján. A szolgáltatások minőségét és az árakat nézve nem lőttek mellé.

Aki pedig olcsó fürdőzésre vágyik a Balatonnál, az a legolcsóbb strandot is Tihanyban találja. A sajkodi strandra csupán 600 forint a belépő.

Kapcsolódó
Júniusban nyit az ország legdrágább fürdője
A felnőtteknek a strand, élményfürdő és a gyógyvizes medence használatára jogosító jegy 9700 Ft, győrieknek kedvezménnyel 5800 Ft.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik