Virágzó vidékünk

Ausztrál gyerekek nyitottak biopiacot Szegeden

Facebook / Soós Gabriella
Facebook / Soós Gabriella
Az unokák gondoltak egy merészet, és megnyitották a Hello Gyümölcsboltot a ház előtt, ahol a mamáék kertjének egészséges terményeit dobták piacra.

A karton doboz és a virágtartó polcok adták a 8 éves Eszternek az ötletet, na meg az a sok gyümölcs és zöldség, amit minden nap a nagyi kis biokertjében szüreteltek.

Az unokáim már Ausztráliában születtek és ott is élnek, beszélnek magyarul, de írni és olvasni nem tudnak, ezért kreatívan, a Google fordítójának segítségével találta ki Eszter a Hello Gyümölcsboltot és magyar táblájának elkészítését

– Mondta el érdeklődésünkre Soós Gabriella, a büszke nagymama, aki újszegedi háza kertjében termeli a sok finomságot, a homoktövist, mariska őszibarackot, mammut fokhagymát, nyári almát, szilvát, hópehely krumplit, paprikát és padlizsánt.

Minden évben nagyon várják, hogy haza tudjanak jönni a nagyszülőkhöz, és a rokonokhoz. A gyerekek otthon is igazi kis farmerlányok, akik kint is sokat járnak termelői piacra.

A lányoknak a játékos boltozás volt a lényeg, nem is a pénz, bár elsődleges célként a magyar barátnő ausztrál repülőjegyére találta ki a pénzgyűjtést.

Facebook / Soós Gabriella

A gyerekek jövő héten kedden már repülnek haza, de addig minden nap nyitva a biopiac, reggel 7-től  egészen este 8-ig. Becsületkasszának egy dobozt is raktak ki, ha valaki akkor érkezne, amikor épp nincsenek ott. A Hello Gyümolcsbolt standját pedig Újszegeden, a Bíbic utca 13. szám alatt találják.

Kapcsolódó
Két testvér tüneményes ötlettel vidította fel a szőregi járókelőket
Lélekemelő, kedves történet a gyermeki jóságról, leleményességről és boldogságról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik