Virágzó vidékünk

Íme az ország legvirágosabb buszállomásai

illusztráció/oszter vilmos/kti
illusztráció/oszter vilmos/kti
Több tucatnyi pályázat közül választotta ki a legszebbeket a zsűri.

A Volánbusz tavasszal hirdette meg a virágosítási pályázatát több mint 130 buszállomás számára “Ilyen volt, ilyen lesz, ilyen lett!” címmel. A kezdeményezés fő célja az volt, hogy még szebbé, virágosabbá és barátságosabbá váljanak az autóbuszállomások, mint az ott dolgozók, mint pedig az utasok számára, írta közleményében a társaság.

A közösségi közlekedési vállalat több millió forinttal támogatta idén azt a programot, amelynek során a lelkes állomásszépítő munkavállalók például díszkertek létrehozására vagy csinos virágágyások kialakítására vállalkoztak. Az állomások „felvirágosításához”, szépítéséhez – a Volánbusz által biztosított forrásból előre meghatározott keretösszeg erejéig – virágföldet, virágcserepeket, kaspókat, évelő növényeket és egynyári virágokat, örökzöld cserjéket, fűmagot vásárolhattak az önkéntes kertészkedők.

Több tucatnyi pályázat érkezett, ezekre szavazhatott a zsűri, amelynek tagjaitól az volt az elvárás, hogy a végső sorrend kialakításakor vegyék figyelembe a befektetett munkát, a díszkertek és virágágyások tükrözte kreativitást, az összképet és az igénybe vett pénzügyi támogatás lehető legjobb felhasználását is. Így alakult ki a végső sorrend.

A Volánbusz országos pályázatának nyertese Berettyóújfalu autóbusz-állomásának 11 fős csapata lett.

volánbusz

A vállalkozó szellemű kollégák egy füves terület két szélső részét – a fölösleges földmennyiség nem kis munkával járó eltávolítása után – mulccsal és díszkaviccsal töltötték fel, ahová örökzöld növényeket ültettek. Középső részén virágos kertet alakítottak ki évelőkkel, egynyári virágokkal, de az állomás területén lévő nagyobb méretű virágládákba is növényeket ültettek.

A második helyen Várpalota 7 fős csapata végzett az autóbusz-állomás forgalmi és diszpécseri irodája előtti rész megszépítésével.

volánbusz

Kibővítették a már meglévő virágos területet, a bokrok közti üres részeket évelő növényekkel ültették be. A bejárathoz muskátli- és levendulasor, a kaspókba és az ablakokban lévő virágládákba pedig ugyancsak muskátli került.

A harmadik helyezést a makóiak szerezték meg.

volánbusz

Négyen jó gazda módjára arra vállalkoztak, hogy a kert és a körforgalom területén pótolják a hiányzó növényeket, illetve újabbakat is elhelyeznek, valamint megjavítják és lefestik a meglévő virágládákat, és azokba színpompás virágokat ültetnek.

Kapcsolódó
Beleszerettünk a zöldbe és virágokba öltözött hajmáskéri vasútállomásba
Innen indult az első szerelvény 1990-ben a kivonuló szovjet csapatok tagjaival.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik