Virágzó vidékünk

Virágóra és „bookmegállók” Rábacsécsényben

Facebook/Rábacsécsény
Facebook/Rábacsécsény
A buszmegállókban minikönyvtárakat alakítottak ki Rábacsécsényben, a központban pedig kavicságyba és virágok közé épített óriásóra mutatja az időt.

A helyi önkormányzat és a községi könyvtár együttműködésében ugyanis „olvasósarokká” alakították át a várókat, a falakra könyvespolcot szereltek, feltöltötték olvasnivalókkal, a falubeliek pedig örömmel kölcsönzik a köteteket – írta meg a Kisalföld.

Régi könyveket selejteztünk a könyvtárunkban, de kidobni egyet sem akartunk. Kerestük a megoldást, hogyan hasznosíthatnánk a kiadványokat. Így jött az ötlet, hogy a buszmegállókat alakítsuk át minikönyvtárrá. Elkészültek a polcok, és már olvashatnak is a várakozók. A házirend egyszerű: a polcokról bárki levehet könyvet, haza is viheti, a kérésünk csak annyi, hogy mi­­után elolvasta, vigye vissza. Vagy vigyen helyette másikat, így cserélődjön az állomány

– fogalmazott Kovács Teodóra polgármester.

Facebook/Rábacsécsény

A polcokon vannak mesekönyvek, régi kötelező olvasmányok, regények, könnyed olvasnivalók, amik a pár perces várakozás során kézbe vehetők.

A közelmúlt óta egy másik egyedi „jelenség” is színesíti Rábacsécsényt: a kőbe faragott virágóra, melynek kialakításához a Molnár János Egyesület Rábacsécsényért civil szervezet nyert pályázati támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelőtől.

A szerkezet „agyát” vásárolhatták meg ily módon, a „körítést” pedig társadalmi munkában tették hozzá a helyiek. Az orvosi rendelő előtti téren helyezték el.

Kapcsolódó
A kónyi legények tánca Rábaköz egyik legértékesebb hagyománya
A Győr-Moson-Sopron megyei értéktár bizottság a megyerikumok közé emelte a kónyi verbunkot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik