Virágzó vidékünk

Irodalmat és kultúrát szállít a 14 tonnás egri könyvtárbusz

facebook/Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár
facebook/Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár
4 keréken viszi a kultúrát 23 Heves megyei kistelepülésre.

A Bródy Sándor Könyvtár Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázati támogatásának felhasználásával 2019 őszétől könyvtárbuszos szolgáltatás indított Heves megyei 23 kistelepülése számára. Az azóta eltelt időszakban a 14 tonnás, irodalmat szállító és megannyi könyvtári szolgáltatás kínáló egri könyvtárbusz szolgáltatásait szívesen veszik igénybe az ott élők, írta az Egri Ügyek.

Kapcsolódó

Minden olyan szolgáltatás elérhető a buszban, amelyekkel eddig csak hagyományos könyvtárban találkozhattak az olvasók: könyv- és dvd-kölcsönzés, folyóiratok, számítógéphasználat, wifi, multimédiás eszközök használata.

Emellett a busz külső oldalán QR-kódok vannak elhelyezve, amelyek segítségével okoseszközökön könyvek, megzenésített versek, mesék érhetők el.

23 településre jár a könyvtárbusz

Az akadálymentes könyvtárbusz kétheti rendszerességgel fordul meg Erk, Zaránk, Tarnazsadány, Tarnaszentmiklós, Dormánd, Tófalu, Demjén, Egerszólát, Egerbakta, Bátor, Terpes, Szajla, Kisfüzes, Parádsasvár, Bodony, Ivád, Váraszó, Szentdomonkos, Egercsehi, Szúcs, Egerbocs, Mónosbél, Bükkszentmárton településeken.

A program keretében a napokban az egri bibliotéka könyvtárbuszos szolgáltatását videón is bemutatták, amikor a busz Váraszón, Kisfüzesen és Ivádon járt.

Kapcsolódó
Távoli falvakba gurul a háromkerekű minikönyvtár Olaszországban
Antonio La Cava célja, hogy a kis falvakban se maradjanak olvasnivaló nélkül a gyerekek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik