Virágzó vidékünk

Új gyógyvize lett Pest vármegyének

Tulajdonképpen korábban már megkapta a gyógyvíz minősítést, azonban később éveken át mégsem szerepelt a nyilvántartásban.

A Veresegyházi Termálfürdő Erzsébet kútjának a vize megkapta idén a gyógyvíz minősítést. 2008-ban már gyógyvíz kategóriában szerepelt, de a gyógyvizes hatósági nyilvántartásból ezután évekre eltűnt – írja a Termál Online.

A Veresegyházi Termálfürdő területén jelenleg egy nagy szabadtéri medence várja a vendégeket. A víz hőfoka 36-38 Celsius fok, vízmélysége 80 cm. A Veresegyházon a felszínre kerülő víz 1414-1457 méter mélyből tör fel és percenként 800 liter 65 Celsius fokos vizet szolgáltat. A víz visszahűtve kerül a medencébe. Az összetétele miatt kiválóan alkalmas ízületek degeneratív betegségek, idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére, ortopédiai és baleseti műtétek utókezelésére – közölték a fürdő honlapján.

Idén a veresegyházival együtt négy új gyógyvíz minősítést adtak ki: a Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdő, a Szatmár Kincse gyógyvíz és a szolnoki II-es számú termálkút vize került a gyógyvizek közé.

A gyógyvíz cím megszerzésétől egy fürdő még nem válik gyógyfürdővé, ugyanis a gyógyvíz és a gyógyfürdő titulus két teljesen különböző folyamat során szerezhető meg. Mindkét címet el is lehet veszíteni.

Kapcsolódó
Gyógyvíz jár a vérért Hódmezővásárhelyen
Fürdőbelépőt kapnak az önkéntes véradók.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik