Virágzó vidékünk

Európa legmodernebb díszkivilágítását kapták Veszprém szimbolikus épületei

veszprem.hu
veszprem.hu

Egy sikeres veszprémi turisztikai pályázat keretében született meg az a projekt, melyben szimbolikus veszprémi épületek éjszakai megvilágítása valósul meg, olvasható a város közleményében.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere közölte, négy emblematikus veszprémi épület – a Völgyhíd, a Tűztorony, a Városháza, illetve a Hősi Kapuja épülete –  nemzeti színben fog pompázni augusztus 20-án.

A projekt részleteiről Brányi Mária alpolgármester elmondta, arra törekedtek, hogy ezen emblematikus épületek a jeles ünnepeken eltérjenek az átlag hétköznapoktól. Kiderült, a világításnak kétféle üzemmódja lesz: egyrészt a mindennapokon megszokott világítás, a jeles napokon pedig különböző színvilágban fognak ezek az épületek megjelenni.

veszprem.hu

A veol.hu cikkében azt írja, Veszprémben a technológia mindent tud, azaz egyenként is vezérelhetők a lámpák, és a színeket is irányítani lehet. Az, hogy ez Európában a jelenlegi legmodernebb rendszer, olyannyira igaz, hogy ezek a lámpatestek Veszprémben kerültek ki először a gyártótól, a teljesen új fejlesztésű lámpatestcsalád még nem lelhető fel máshol.

Tudomásunk szerint Veszprém után Milánóban, majd a következő évben Párizsban lesz megvilágítva egy-egy ikonikus épület, ugyanezzel a lámpatestcsaláddal. Nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült a kivitelezést tető alá hoznunk

– fogalmazott a kivitelező képviseletében Gazdag Barna, a Gátiba ügyvezetője, hozzátéve, hogy a próbavilágítások alatt kisebb tömeg volt jelen és fényképezte az épületeket.

Kérdésre válaszolva elmondta, sötétedéskor a közvilágítással együtt fognak felkapcsolódni a fények, hiszen ugyanazt a rádiófrekvenciás jelet fogja kapni a híd is.

Kapcsolódó
50 év után újjászületett a Veszprémvölgyi kisvonat
A hangulatos kisvonat a Betekints-völgy legújabb turistalátványossága.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik