Virágzó vidékünk

Erdőt telepítenek a Telekom Veszprém kézilabdázói

facebook/Telekom Veszprém Handball Team
facebook/Telekom Veszprém Handball Team
Példaértékű kezdeményezés a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében.

A Telekom Veszprém nem csak a pályán, hanem a környezetünkben is szeretne maradandót alkotni, ezért a Climate Action Kft. és a Bakonyerdő Zrt. összefogásával kilenc kézilabdapályányi területen erdőtelepítési projektbe kezd. Mindamellett, hogy Veszprém vármegye erdeinek területe tovább növekszik, az új erdő kutatási, kísérleti lehetőséget is biztosít a klímaváltozás elleni munkákban, ami hozzájárul erdeink egészségi állapotának javulásához, olvasható a kézilabdaklub weboldalán.

facebook/Telekom Veszprém Handball Team

A Bakonyerdő Zrt. területén Sevinger Zsolt cégvezető-, Nagy László sportigazgató-, a csapat képviseletében Andreas Nilsson, Yahia Omar és Ligetvári Patrik, a Bakonyerdő Zrt. részéről Váradi József erdőgazdálkodási és természetvédelmi főmérnök, Némethi Kálmán Balatonfüredi Erdészet igazgató és Túróczi Balázs erdőgondok szakmai vezetésével megtekintette azon területet, melyen a tereprendezést követően elültetésre kerül majd a klub erdeje, a Telekom Veszprém Forest, ami nem mellesleg a dunántúli piros túraútvonal közelében található.

Szezon végéig szeretnénk elérni, hogy mindegyik játékosunk elültesse saját facsemetéjét a Telekom Veszprém Forest-ben. További céljaink között szerepel az is, hogy látogathatóvá tegyük csapatunk erdejét a szurkolóink és mindenki számára, aki szeretne ellátogatni a jövő kézilabda erdejébe

– közölte a klub.

facebook/Telekom Veszprém Handball Team

A Telekom Veszprém számára nagyon fontos a környezetvédelmi fenntarthatóság és a karbonlábnyom csökkentésére tett törekvés, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a klímaváltozás hatásai egyre jobban érzékelhetők a mindennapjainkban is, ez mindenkire egyre több terhet ró.

A Telekom Veszprém Forest egy olyan fenntartható jövőbe mutató kezdeményezés, melyet szurkolóinkkal és játékosainkkal együtt hozunk létre, hiszen minden szurkoló, aki jegyet vásárol bármely mérkőzésre, velünk együtt járul hozzá, hogy ez a kezdeményezés sikeres legyen

– írták.

A klub kezdeményezése példamutató, mert minden egyes elültetett fa, minden új hektár erdő fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Kapcsolódó
A szuperhős, akinek 240 millió fa fűződik a nevéhez
A természet meggyógyítja önmagát, éppen csak abba kellett hagyni az elpusztítását.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik