Életmód

Bolygónk katasztrofális állapota miatt aggódik az alfa generáció

Pixabay
Pixabay
Mégis hisznek abban, hogy megváltoztathatják a jövőt.

A 7 és 12 év közötti gyerekek több mint kétharmada szorong az éghajlatváltozás miatt – írta az Euronews. A cikkben idézett nemzetközi felmérés szerint a legifjabbak fogékonyak a környezetvédelem ügyére, többségüket viszont aggasztja bolygónk jövője.

A Modern Milkman startup által készített felmérés szerint a 2010 és 2015 között született gyerekek többsége az éghajlatváltozás állatokra gyakorolt negatív hatása mellett a műanyagszennyezés káros következményeitől tart.

Pixabay

A felmérés szerint a legifjabbak fogékonyak a környezetvédelemre, többségüket aggasztja Földünk állapota. 10-ből 7 gyermek kifejezetten aggódik a bolygónk jövőjéért.

Az ENSZ és más, nemzetközi szervezetek rendszeresen publikált jelentései tragikus képet festenek Földünk állapotáról. Mindezek ellenére az új felmérés azt is megerősíti, hogy a fiatalok hisznek abban, hogy képesek változtatni a tarthatatlan helyzeten.

Az alfa generáció 85 százaléka szerint mindenkinek részt kell venni a probléma megoldásában, 91 százalékuk úgy gondolja, hogy a személyes cselekedeteknek kedvező hatása lehet. A fiatalok kétharmada hisz az újrahasznosítás elterjedésének sikerében.

A gyermekek Sir David Attenborough-t tartják a környezetvédelmi kérdések leginspirálóbb személyiségének. A fiatalok szerint a brit tudós nevelő hatása mellett az iskola és a tanárok, valamint a család szerepe is jelentős.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik