Virágzó vidékünk

Gyászszalaggal búcsúznak a beteg fáktól Szolnokon

Facebook / Szolnoki Zöld Erő
Facebook / Szolnoki Zöld Erő
A szolnoki környezetvédők üzenete: Éljenek a fák!

Tömegével száradnak a fák a megyeszékhelyen – írták bejegyzésükben a szolnoki környezetvédők.

A napokban a Szolnoki Zöld Erő környezetvédelmi szervezet tagjai fekete szalaggal búcsúztak el azoktól a városi fáktól, melyeket kiszáradva, vagy legyengült állapotban találtak.

Facebook / Szolnoki Zöld Erő

A civilek a Tiszaligetben, a Tiszaparton, a Hunyadi utcában, a Jubileum téren, a városközpontban, a Zagyvaparton, és a Tallinn városrészen sétálva figyeltek fel a sanyarú sorsú fákra.

A szolnoki környezetvédők 40 fiatalabb és idősebb fára tűzték fel a gyászszalagot.

A civilek szerint a fák a legfontosabb elemei a városi létnek, nem véletlenül szerepel klímastratégiai tervekben a fásítás és a városi zöldterületek növelése.

A bejegyzésből az is kiderült, hogy sok másik településhez hasonlóan Szolnokon is órási értékek tűnnek el a megváltozott éghajlati viszonyok miatt.

Galéria
Facebook / Szolnoki Zöld Erő

Tudjuk, hogy a legnagyobb gondoskodás ellenére is száradnak ki fák, de a nagyszámú fapusztulást látva sejthető, hogy az eddigi bevált gyakorlatok már nem biztos, hogy elegendőek ha továbbra is élhető városban képzeljük el jövőnket

– magyarázták a civilek.

A környezetvédők azt tapasztalják, sokan nincsenek tisztában a környezetünk állapotával, ezért szeretnének felhívni a figyelmet a kialakult helyzetre. A lokálpatrióták azt is hozzátették, hogy a bejegyzésnek nem célja a hangulatkeltés vagy bárki hibáztatása, de örülnének, ha minél több emberhez eljutnának a fontos gondolatok.

Kapcsolódó
400 facsemete tud pótolni egy időset
Ennyi facsemete tudja elvégezni azt a környezetvédelmi "munkát", amit egy 20 méter lombkorona-átmérőjű idős fa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik