Virágzó vidékünk

Hogy kerül a szegedi dóm mellé a gyulai vár?

Lenyűgöző makettparkkal vár a szarvasi Mini Magyarország.

Hogyan fér el két hektáron Magyarország és a Kárpát-medence közel száz ismert, különleges épülete, nevezetessége? Úgy, hogy kicsit kisebbek a megszokottnál.

A Körösök szívében fekvő szarvasi Mini Magyarország interaktív makettparkjában egy-két óra alatt bejárhatjuk az egész országot. Különleges perspektívából szemlélhetjük Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, hídjainak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített másait.

Az épületek között kisvasutakon zakatolnak a makettvonatok, melyek hidakon, viaduktokon kelnek át, beérkeznek a vasútállomásokra, ahonnan gombnyomásra indulnak tovább.

A makettépületeknél szintén meglepetések várják a lelkes gombnyomkodókat, a templomból harangszó, az Operaházból zene, Huszt várából Kölcsey Ferenc Huszt című verse hallatszik, a kastélyban a kapu tárul vagy éppen egy szellem bukkan fel, de a tihanyi visszhangot is meghallgathatjuk.

Az arborétum melletti makettparkban olyan épületek kicsinyített mását láthatjuk, mint az Országház, a Hévízi Tófürdő, a Hortobágyi Kilenclyukú híd, a siófoki Aranypart, a Jáki templom, a Tiszadobi Andrássy-kastély vagy a dorozsmai szélmalom.

A makettek sorát folyamatosan bővítik, így érdemes időről-időre visszatérni a gyönyörűen gondozott parkba, mely a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek nagy élményt nyújt.

Így egyben nézve a sok szép épületet, tudatosul bennünk, hogy mennyi helyen nem jártunk még az országban és a szomszéd országokban, pedig rengeteg a látnivaló. Lehet is tervezgetni közben a következő utazások célját, kár lenne kihagyni a közelünkben levő várakat, templomokat, nevezetességeket!

A fotógaléria a képre kattintva megnyitható.

Galéria
Morvai Linda
Morvai Linda
Kapcsolódó
Új városrész nőhet ki a semmiből Szarvason
Luxusétteremnek otthont adó irodaház köré épülhet az Újváros.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik