Virágzó vidékünk

Bámulatos arcát mutatta a völgyvárosi ősz

Miskolczi Tímea Panny
Miskolczi Tímea Panny
Könnyed párába bújt a salgótarjáni Tóstrand.

Október 16-án, hétfőn az ország több részén az idei ősz leghidegebb hajnalára ébredhettünk, az Északi-középhegységben, Salgótarján környékén is -3 Celsius fokig hűlt a levegő hőmérséklete.

A völgyváros Beszterce-lakótelepének szomszédságában lévő tó vize felett lágyan szőtt pára terült el, amikor az ébredező Nap sugarai megsütötték a víz felszínét. A tóstrandi látvány páratlanul szép, a légiesen könnyed pára és a napsugarak találkozása festői volt.

A jelenség oka, hogy a tó vízhőmérséklete lényegesen magasabb volt, mint a kora reggeli levegőé.

Miskolczi Tímea Panny

A Salgótarjánban található Tóstrand egy mesterséges tó, mely a város északi részén a Beszterce-lakóteleptől nem messze, közvetlenül a 21-es főút mellett helyezkedik el.

A tavat egykor strandolási és turisztikai céllal hozták létre, mely a városba vonzza a látogatókat. Napjainkban már csak turisztikai-szabadidős és horgászati céllal használatos.

A tó vize fürdésre nem alkalmas, a nagymértékű iszaposodás, és a vízminőség miatt. Jelenleg a tó körül új sétány és tűzrakó helyek, padok kerültek kialakításra, melyek hozzájárulnak a zavartalan pihenéshez.

A párába bújt Tóstrandról október 16-án, a kora reggeli órákban készült fotókat az alábbi galériában nézhetjük meg. A  felvételeket Miskolczi Tímea Panny készítette.

Galéria

Kapcsolódó
Gyógyszerészből vált a gyógynövények szakértőjévé a salgótarjáni patikus
Ilona szívvel és lélekkel keresi a gyógynövényeket. Hiszi, hogy az anyatermészet ősi ereje van bennük, ezért nem csak fizikailag gyógyítanak, hanem a lelket is nyugtatják és ápolják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik