Virágzó vidékünk

Diákok és civilek varázsolták színessé a művelődési ház falát

Facebook/Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium
Facebook/Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium
A „Színezzük ki Salgótarjánt” című programnak köszönhetően a rónabányai művelődési ház homlokzata tájba illő, egyedi megjelenést kapott.

A Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és a Rónabányai Baráti Kör alkotta kreatív csapat kilenc alkalommal összesen 113 munkaóra alatt készített tájba illő, látványos falfestményt.

Októberben fejezte be a lelkes csapat a múlt évben megkezdett alkotómunkát. Az attraktív kivitelezés második ütemét többen segítették, hiszen a festés alapjául szolgáló falfelület mérete is óriási kihívást jelentett, melynek megoldásához a helyi építőipari vállalkozók a megfelelő építéstechnikai és biztonsági eszközeikkel nyújtottak segítséget. A logikusan felépített koncepció elérte a célját, és megvalósulhatott a látványtervben digitálisan ábrázolt elképzelés

– mesélte a Noolnak Horváthné Ricler Judit, a Rónabányai Baráti Kör vezetője.

SalgótarjánFacebook/Madách Imre Gimnázium

A diákok és tanáruk munkájának köszönhetően harmonikus, a természettel összhangban álló látvány fogadja a Rónabánya és környékére érkező turistákat, a hétvégeken a területre látogató salgótarjáni természetbarátokat, és természetesen az ott élő családokat.

Salgótarjáni Facebook/ Madách Imre Gimnázium

A Rónabányai Baráti Kör nem titkolt célja, hogy a helyi lakosság és a természetet szerető, túrázni kedvelők számára is élhetőbbé tegyék ezt a gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező településrészt. Az elnök ismertette azt is, hogy a Rónabányai Baráti Kör lokálpatrióta tagjai kihívásnak tekintik a szűkebb környezetük „szépítését”, melyért önzetlenül, lépésről lépésre tesznek is.

Kapcsolódó
Önkéntesek varázsolták színesre a kórház falait Veszprémben
Vidámparki jelenet várja ezentúl a betegeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik