Virágzó vidékünk

Szalmából épült szélmalom Csorna főterén

Szabados Tibi Photography
Szabados Tibi Photography
A Kisalföldön igazi látványosságnak számítanak Csorna városának évszakokra rímelő köztéri dekorációi.

A városüzemeltetéssel foglalkozó önkormányzati cég kreatív csapata ismét kitett magáért. Szinte minden évben meglepik a csornaiakat valami különlegességgel a szezonális, városi dekorációknál. Most az őszi tökös, szüretelős installáció kapott új és látványos elemeket.

Arra törekszünk, hogy a már meglévő dekorációk mellé minden évben valami új dolgot is megjelenítsünk, ez ebben az évben ez igazán látványosra sikerült. Egy hirtelen villanásként, egyik szeles napon beugrott, hogy a régi díszleteink mellé – mint a boroshordók, kosarak, teknők – milyen jól mutatna egy szélmalom. A szalma mint alapanyag már eddig is megjelent kockabála formájában az installációkban, most egy „kicsit” nagyobb méretben is bekerült a dekorációs elemeink közé, mint szélmalom

– nyilatkozta a Sokszínű Vidéknek a kreatív csapat tagja, Burus Éva városüzemeltetési koordinátor.

Nézze meg galériánkban Szabados Tibor felvételeit a dekorációkról!

Galéria

A Vilmos Park Kft. munkatársai minden évszakban feldíszítik Csorna központját, több helyszínre is kerülnek ki egyedi installációk, idén hat dekorációs helyet alakítottak ki a városban, még az egyik körforgalom is őszi díszítést kapott.

Dobó Csaba

Az alkotóelemek nagy részét évek alatt gyűjtöttük össze, én magam pedig rendszeresen és tudatosan  „lomizom”,  kutatom az új elemeket, sok díszünk érkezik felajánlásokból, bontásból, ház kiürítéséből is. Ebben szerencsére partnerek a város lakói, akik minden évben nagyon várják már, hogy felállítsuk az új dekorációt

– mesélte Éva, aki hozzátette, hogy sokszor ezek az elemek romos, elhasznált állapotban kerülnek hozzájuk, amiket aztán saját kezűleg újít fel a csapat.

Szabados Tibi Photography

Az alkotás pedig két külön munkafolyamatból áll össze. Egyik az előkészítés, ami több hetet jelent, kezdve a tervezéstől, a beszerzésen át, a szervezésig. Az izgalmas és látványos felépítéssel aztán néhány nap alatt meg is vannak.

Dobó Csaba

A dekorációs projekt gerincét 2-3 ember jelenti, ilyenkor kicsit félretesszük az adminisztratív feladatokat, és a karbantartó kollégánk segítségével mi is festünk, fúrunk, faragunk. A felépítésnél, kirakodásnál szükség van a fizika erőre is, ilyenkor néhány órára szinte az egész csapat ezen dolgozik.

Érdeklődtünk a következő, téli mesevilágról is, amely tavaly valami igazán gyönyörűre sikeredett. Évától megtudtuk, hogy természetesen Rudi és a Trabantszán ott lesz a főtéren, de a konkrét terveknek, sok inspiráció és annál több hírtelen ötlet ágyaz majd meg.

Kapcsolódó
Hatalmas Rubik-kocka díszíti Csorna egyik körforgalmát
Egyedi megoldást választott a városüzemeltetés a körforgalom megszépítésére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik