Virágzó vidékünk

Dübörög a szedd magad citromszüret Lajosmizsén

facebook/Szőrös és Kisjuhász Kertészet
facebook/Szőrös és Kisjuhász Kertészet
A tervek szerint december 16-ig szombatonként lehet szedni a gyümölcsöt.

Kisjuhász Éva és férje, Szőrös András huszonhat éve foglalkozik növénytermesztéssel Lajosmizse határában, jelenleg övék Magyarország egyetlen citromfarmja. A Kisjuhász és Szőrös Kertészet 1987-ben kezdett szamócával foglalkozni, később virágokkal próbálkoztak, majd a paradicsom vette át a főszerepet. 2010-ben visszaálltak a szamócára, miközben elkezdődött a mára virágzó citromültetvény telepítése.

A családi vállalkozás Magyarországon egyedüli módon termel fóliasátor alatt citromot, mely jellemzően november-decemberre érik be.

A citrom lédús, kellemesen savanyú, ízletes gyümölcs, melyet biológia növényvédelem mellett terem. A leszedett termést sem kezeljük, a héj így megehető, reszelhető. Hűtőszekrény alsó fiókjában tárolva egy hónapig biztosan, de tovább is eltartható, a héj szárad ki esetleg

– írják Facebook oldalukon.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a lajosmizsei citromfarm idén is meghirdette a szedd magad akciót, melyre november 11-től december 16-ig szombatonként 8-16 óra között kerül sor, de az érés és a mennyiség függvényében az akció tovább is tarthat.

facebook/Szőrös és Kisjuhász Kertészet

Az érett darabok teljesen sárgák, fényesek. Szedhető a félig sárga termés is, utóérik majd. Egy kiló körülbelül 10-16 darab, nagyságtól függően. A szedéshez kérünk mindenkit, hozzon saját kosarat, ládát, mindenképpen metszőollót vagy háztartási ollót, mert csak így lehet szedni

– közölték.

Leszedett citromot is van lehetőség vásárolni a kertészetben szombatonként 8-16 óra között, de vásárlás internetes rendeléssel, házhoz szállítással is lehetséges.

Kapcsolódó
39 éves citromfa roskadozik a gyümölcstől egy sárvárhoz közeli portán
Akkora, hogy mozgatásához 2-3 markos legény, 2 évenkénti átültetéséhez pedig csörlő szükséges.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik