Virágzó vidékünk

Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben

Facebook / Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary
Facebook / Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary
Az állatok birodalmát már be is lakták a mókusok, a cinegék és csuszkák.

Manófalva született a Római-part fái alatt – írták egy Facebook bejegyzésben.

Kánya Tamás Land art alkotásait a Római-parton és környékén szokta elkészíteni. A művész legújabb alkotását az állatok ihlették, eredetileg a kreatív alkotó egy madáretetőt szeretett volna készíteni télre.

Tamás munka közben “lelkes támogatókra” talált kedves mókusok és cinkék személyében, akik folyamatosan figyelemmel kísérték, mit is csinál.

Facebook / Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary

Egy egész meseszerű madárváros épült, melynek az arra sétálók találó neveket is adtak. Egyesek mókusfalvának, mások manólaknak, vagy tündérszállónak nevezik a pompás épületegyüttest.

Kánya Tamás összegyűjtötte a természetes anyagokat a környékről, és helyben készített el mindent. Uszadékfákból házakat, létrákat, átjárókat, ajtókat és kis hidakat csinált, két oldalt korláttal, hogy a mókusok tudjanak mibe kapaszkodni. A háztetőket fűzfa ágakból fonta, fenyőágakból, korhadt fakeregből, kövekből, valamint elfásult taplógombából építkezett.

Mindent felhasznált amit csak talált. A környék zöld hulladék lerakatai is kiváló alapanyagokat szolgáltattak.

Nagy élet zajlik azóta a tüneményes házak között, a napokban megjelent egy erdei csíkos pirók egér család is, a mókusok pedig szinte folyamatosan lopkodják a diót. A vörös bundás rágcsálók praktikusan használják a hidakat, vagy ücsörögnek a házak tetején és mogyorót majszolnak.

Facebook / Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary

Akinek tetszenek a kreatív alkotó munkái és szeretné támogatni a művészt, itt megteheti: Kánya Tamás HU90-10401110-86768889-67571004 SWIFT: OKHBHUHB

Kapcsolódó
Valóságos hotelkomplexum épült rovaroknak Hernádkakon
Az elkészült rovarhotel példaértékű. Reméljük, hogy lesznek követőik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik