Virágzó vidékünk

Méhbarát mozgalmat indított a makói méhész

Szabóméz
Szabóméz
A Makóról indult kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki szeretne a kertjében, földjén méhlegelőt létrehozni.

A beporzóknak segíthetnek akik csatlakoznak a makói méhész mozgalmához – írta a Promenád24.

Szabó Olivér méhész szívügye a méhek megmentése, és a magyar méz népszerűsítése. A negyedik generációs méhészről korábban már a Sokszínű vidék is írt, a fiatalember méhlegelőt hozott létre saját melléképületének a tetején. Most újabb remek ötlettel szeretne segíteni az általa szeretett beporzóknak.

A Méhbarát Mozgalomhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne a kertjében vagy földjén méhlegelőt létrehozni. Egy csomag repcemagot is kapnak azok, akik segíteni szeretnék a méheket. Egy-egy ilyen repcemag adag, 50 beporzónak szolgál táplálékul később.

Az érintett földek jelenleg mezőgazdasági területek, ahová nagyon magas fehérjetartalmú növényeket ültettek. A méhész szerint a műtrágya mellett más, környezetbarátabb megoldása is létezik a föld hasznos táplálásának.

Facebook / Szabóméz

Jelenleg Makó környéki földterületeken alakítottunk ki méhlegelőket. A mozgalom célja az, hogy minél nagyobb életteret adjunk ezzel a kis barátainknak, ahhoz, hogy szorgosan gyűjtögetve porozzák be a virágokat, állítsák elő a mézet, és mindemellett a használt földterületet is tápanyagban gazdagabbá teszik. Ezzel a mozgalommal mindenki nyer. Bárki csatlakozhat, akár egy kiskerttel is

– fejtegette a Promenad24-nek Szabó Olivér.

Minden egyes általa termelt üveg méz után 100 forinttal támogatják a vásárlók a Méhbarát Mozgalmat.

A fiatal méhész a nemes cél érdekében tájékoztató előadásokat is tart. A következő Makón lesz, december 7-én, este 6 órától a Szent Gellért Borház és Vendégfogadóban. Más hazai városok mellett Ausztriába és Szlovákiába is készül, ahol szintén szeretné népszerűsíteni a magyar mézet.

Aki szeretne csatlakozni a Méhbarát Mozgalomhoz és segíteni a méheknek, az itt megteheti.

Kapcsolódó
Védjük a méheket, legyen a kertünk méhbarát
A beporzó rovarok jelenléte nagyon fontos. Rengeteg mindent megtehetünk a védelmükben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik