Virágzó vidékünk

Zúzmarába öltözött az ország csúcsa

Demecs Norbert
Demecs Norbert
Demecs Norbi megörökítette a táj páratlan szépségét.

Fagyos levegő járja át jelenleg is a Mátra rengetegét. A fagyos kristályok mindenre kiültek. A fák ágait, a vékony gallyakat, a talajt borító faleveleket téli felöltbe öltöztették, melynek a látványa páratlanul szép.

Közel -3•C-os hideg, köd és szél uralkodik az ország csúcsán, Kékesen, melynek hatásra gyönyörű zúzmararuhába öltözött a táj

írta kora délután Demecs Norbert hivatásos túravezető közösségi oldalán.

Demecs Norbert

Demecs Norbi, hivatásos túravezető, idegenvezető és túrablogger, magazinunkban már több alkalommal is megmutatta a Mátra varázslatos világát. Ma kora délután is gyönyörű fotókon örökítette meg a hazánk legmagasabb pontján uralkodó mesebeli világot.

Demecs Norbi különleges, téli hangulatú fotói a képgalériában tekinthetők meg.

Galéria

Mi a zúzmara?

A zúzmaraképződés elengedhetetlen feltétele a légmozgás, és több 100 vagy 1000 méteres légvastagságra is kiterjedhet. A zúzmara esetében a szél által hordozott vízgőz a különböző felületek szél felőli oldalán csapódik ki a folyamatosan áramló enyhébb és páradús levegőből. Így a légáramlás útjában lévő, minden erősen lehűlt tereptárgyra jégtű és jégkristály formájában tapad rá.

Kapcsolódó
Szenvedélyes viharvadász a nógrádi természetfotós
Az időjárás változásaiért, annak különleges szó szerint lélegzetelállító pillanataiért akár az éjszaka kellős közepén is képes fényképezőgépet ragadni és útnak indulni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik