Virágzó vidékünk

Erdélyben ragyog Európa legolcsóbb karácsonyi vására

MTI/Kiss Gábor
MTI/Kiss Gábor
Ráadásul igazán autentikus élményben lehet részük a látogatóknak.

A brit, pénzügyekkel foglalkozó Eurochange utánajárt, hogy ár-érték arányban melyik a legolcsóbb karácsonyi vásár Európában. A cég szakemberei olyan tényezőket vizsgáltak, mint a szálloda- és repülőjegyárak, az ételek és italok árai, valamint a kézműves termékek, szuvenírek kínálata, írta a transtelex.ro portál.

Az összegzés szerint a romániai, Erdélyben lévő Nagyszeben karácsonyi vására a legolcsóbb a kontinensen, ráadásul igazán autentikus élményben lehet részük az oda látogatóknak. A vásárban kézzel készített ajándékokból lehet válogatni és helyi ételspecialitásokat, különböző kalácsokat, mézes pogácsákat és kürtőskalácsot is lehet kóstolni.

Nagyszebenben az átlagos szállodai költségek fejenként és éjszakánként kevesebb mint 20 fontba (körülbelül 8.700 forintba) kerülnek. Igen olcsón lehet enni és inni – egy bögre forralt bor például csupán 2 font (870 forint), és a kézműves termékek is olcsóbbak az európai átlaghoz viszonyítva.

A vásárt az óváros szívét alkotó Piata Mare területén rendezik, ahol egy korcsolyapálya, valamint egy óriáskerék is helyet kapott. A teret ünnepi fényfüzérek öltöztetik, csodás hangulatot varázsolva az adventi forgatagba.

A nagyszebeni karácsonyi vásár 2023. november 17-től 2024. január 2-ig tart nyitva.

Kapcsolódó
Hamarosan útnak indulnak a fényvillamosok
Idén bárki megtekintheti, amikor napnyugta után útjukra indulnak a feldíszített villamosok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik