Virágzó vidékünk

Barbár módon megcsonkították Balatonvilágos ikonikus fűzfáját

Facebook/Aligai Fürdőegyesület
Facebook/Aligai Fürdőegyesület
Története és gyönyörűsége miatt sok százan érzelmileg szorosan kötődtek a fához.

Balatonvilágos egy olyan természeti kinccsel lett szegényebb, amihez több százan fűződtek érzelmileg. A Club Aligában megcsonkították a Kádár-sziget ikonikus fűzfáját, ezért az egyesület a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz fordul, abban bízva, hogy egyszer végre változik a jelenleg tapasztalható barbár szemléletmód, tette közzé a hírt  Facebook oldalán az Aligai Fürdőegyesület.

A Kádár-szigeten álló fűzfa – azok számára, aki ismerték a történetét -, a túlélés szimbóluma lett. Törzse ugyanis egyszer egy viharban megtört, és bár az egészsége megsínylette, de a fában akkor még volt annyi életerő, hogy utána újra káprázatos lombkoronát növesszen és kibírjon minden vihart.

Története és gyönyörűsége miatt sok százan érzelmileg szorosan kötődtek a fához.

A Kádár-sziget, és az ott található fűzfa is Natura2000-es védelem alatt áll, többek között ezért is megérdemelte volna az odafigyelést, hogy még sokáig tudjanak benne az arra járók gyönyörködni. Az egyesületet mélységesen elszomorítja a történtek, és úgy érzik, hogy lomb és ágak nélkül a fa a gyökerek elhalnak, és újra nem fog tudni kihajtani a sokak által szeretett és megbecsült fűzfa.

Kapcsolódó
Gázolajjal gyilkolják az egészséges fákat Siófokon
Súlyos rongálások történtek Siófokon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik