Virágzó vidékünk

Ünnepi fénybe öltözik az ország legnagyobb karácsonyfája

facebook/magyar közút
facebook/magyar közút
Az ünnep fényét tovább emelve december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmaznak majd.

Folytatódik a már hagyománnyá váló közutas karácsonyi attrakció, most decemberben már harmadjára változtatja az ország legnagyobb karácsonyfájává a Megyeri hidat a Magyar Közút.

A nagy népszerűség miatt idén nemcsak karácsonykor, hanem már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja, de itt nem áll meg a közútkezelő. Az ünnep fényét tovább emelve december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmaznak majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát.

Az M0-s autóúton található Megyeri hídon idén még hosszabb ideig, december 3-31. között gyönyörködhetnek a karácsonyimádók a nem mindennapi ünnepi látványosságban.

A közvilágítást leszámítva a híd összes világító berendezésén, fényforrásán speciális zöld fólia használatával változtatja át a társaság a népszerű hidat, ezzel a híd mindkét pilonját zöldellő, 100 méter magas karácsonyfává varázsolva.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

December 17-27. között mind a két pilonra, annak budai és pesti oldalára is csillag csúcsdísz kerül robotlámpák segítségével. Szintén ezen időszak alatt a budai és pesti pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is kihelyeznek majd.

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyerihídon, a fák alatt áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

Kapcsolódó
45 méter magas a világ legnagyobb karácsonyfája
A díszkivilágítás 48 ezer - többségében energiatakarékos - égőből áll, a fa csúcsdísze pedig egy négy méter magas és 200 kilogramm súlyú angyal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik