Virágzó vidékünk

Elmosta a víz a Duna-parti madárvárost

Facebook/Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary
Facebook/Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary
Nem engedi a természet, hogy megmaradjon tavaszig ez a kis madárváros.

Mint arról a Sokszínű vidéken beszámoltunk, Kánya Tamás Land art alkotásait a fővárosi Római-parton és környékén készíti el.

November közepén megalkotott művét az állatok ihlették, eredetileg a kreatív alkotó egy madáretetőt szeretett volna készíteni télre, amihez a környékről gyűjtötte össze a természetes anyagokat. A végkifejlet több lett mint egy madáretető, egy nem mindennapi kis birodalom született meg Tamás gondos kezei között.

Uszadékfákból házakat, létrákat, átjárókat, ajtókat és kis hidakat csinált, két oldalt korláttal, hogy a mókusok tudjanak mibe kapaszkodni. A háztetőket fűzfa ágakból fonta, fenyőágakból, korhadt fakéregből, kövekből, valamint elfásult taplógombából építkezett.

Facebook/Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary

Csütörtökön este Kánya Tamás szomorúan vett búcsút a különleges kis birodalomtól.

Tegnapelőtt este teamécsesekkel világítottam ki az egész kis “várost”. Sok képet és videót készítettem róla, aztán el is búcsúztam tőle. Sajnos valamiért nem engedi a természet, hogy megmaradjon tavaszig ez a kis madárváros. Megint árvíz van. Ma teljesen elöntötte az egész erdőt a Duna. Tegnap még sikerült reggel mentenem, amit tudtam, de már akkor is térdig érő vízben kellet gázolnom. Most 4-5 napig be sem lehet majd menni a kerékpárútra, mert lezárásra került. Utána derül ki, hogy mi maradt. Sok reményt nem fűzök hozzá, mert már ma is lebegett az összes farönk a vízen és még emelkedik a vízszint 70 centimétert. Így ezek az utolsó képek az erdei kis madáretetőről

– osztotta meg a hírt a Római-parti “Kőkert” Land Art in Hungary Facebook oldalán.

Facebook/Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary

Tamás és az arra járók sokáig gyönyörködtek a kivilágított birodalomban, aminek a szépségét és különlegességét az elmúlt hetek alatt nagyon sokan megcsodálták.

Facebook/Római-parti "Kőkert" Land Art in Hungary

A cikkben szereplő fotókat Kánya Tamás készítette, akinek a kreatív munkásságát a Római-parti “Kőkert” Land Art in Hungary Facebook oldalán lehet figyelemmel követni.

Kapcsolódó
Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben
Az állatok birodalmát már be is lakták a mókusok, a cinegék és csuszkák.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik