Ha tejről van szó, akkor általában a sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmazó tehéntejre szoktunk gondolni, pedig egyre többen térnek át az alternatív tejekre, így például a kókusztejre. A probléma csak az, hogy a szakértő szerint nem is olyan egészséges ez az alapanyag, mint gondoltuk, írta honlapján a Nosalty.
Az enyhén édes ízű és tapanyagdús kókusztejet a kókuszdió reszelt húsából nyerik ki, amit rendkívül sokféle módon lehet felhasználni. A vegetáriánusok és a laktózérzékenyek is előszeretettel fogyasztják.
Csak módjával szabad fogyasztani, mivel lassíthatja az anyagcserét, illetve magas zsírtartalma miatt nagyon könnyű meghízni tőle
– foglalta össze a Trista Best dietetikusa.
A kalóriadús kókusztej tele van telített zsírsavakkal, amelyek negatív hatással lehetnek a szívre és az érrendszerre nézve.
Az anyagcsere lassulását természetesen nemcsak a kókusztej okozhatja, hanem minden olyan étel, amit gyakran fogyasztunk, és ami rendkívül kalóriadús
– részletezte a szakértő.
Természetesen nem kell örökre elbúcsúznod a kókusztejtől, de fontos, hogy mértékkel fogyaszd.