Virágzó vidékünk

Lovas rendőrök járják az eldugott helyeket Nógrádban

Facebook/Nógrád vármegyei rendőrség
Facebook/Nógrád vármegyei rendőrség
A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lovas rendőrei az erdőben, erdőmenti földutakon, kiskertes övezetekben járőröznek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság osztotta meg közösségi oldalán a hírt, majd a Noolnak elmondták, hogy a balassagyarmati rendőrkapitányság rendészeti osztály állományában jelenleg három lovas járőr teljesít szolgálatot. Szűkebb hazánkban tavaly április óta látnak el szolgálatot a lovas rendőrök, akik aktívan részt vesznek a közrend és a közbiztonság fenntartásában.

A rendőrségnek a lovas szolgálattal megerősített rendőri jelenlét a célja, a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a jogellenes cselekmények megelőzése és megszakítása.

A rendőr-főkapitányság arra is kitért, hogy lovas szolgálatot ellátó munkatársak elsősorban a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket, így például az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, hétvégi házas övezeteket és gyümölcsösöket járják be, de rendezvényeken is teljesítenek szolgálatot.

Kapcsolódó
Videón, ahogy ügyes manőverrel kerüli el a vadbalesetet egy motorosrendőr
A Veszprém vármegyei rendőrség osztotta meg közösségi oldalán azt a videót, amin az egyik motorosrendőr ügyes manőverrel került ki egy szarvast.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik