Virágzó vidékünk

Igazi csúszdaparkká válik a harkányi fürdő

harkanyfurdo.hu
harkanyfurdo.hu
Az új csúszdatorony indítópontja a legmagasabb pontja lesz Harkánynak.

A harkányi önkormányzat a helyi gyógy- és strandfürdő bővítésére 2023-ban öt pályából álló csúszdapark kialakítására közbeszerzési eljárást írt ki, mely lezárult. A beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb ajánlatot fogadták el, és ezzel megindulhat a strandfürdő területének legújabb beruházása, közölte a település önkormányzata.

A 2022-ben átadott Harka Vízivilág után újabb kültéri csúszdákkal bővül a strand szolgáltatása. A meglévő hétpályás és a beltéri négypályás csúszdapark bővítésével a régió legnagyobb tematikus központjává válik a fürdő, ahol összesen 16 csúszda várja majd a vendégeket.

Az új csúszdatorony indítópontja az önkormányzat közleménye szerint a legmagasabb pontja lesz Harkánynak.

A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő 2023-ban ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. A fürdő az év végi vendégforgalomnak köszönhetően közel félmilliós látogatószámmal zárta a 2023-as évet.

A csúzdapark bővítésének hírére a Harkányiak csoportja nevű Facebook oldalon közvéleménykutatást indítottak arra vonatkozóan, mi a véleménye a helyieknek a tervezett beruházásról?

Lapzártánkig a válaszadók döntő többsége többsége nem ért egyet a bővítéssel, s ahogy az ilyenkor lenni szokott pro és kontra röpködnek a kommentek. Többen azért aggódnak, hogy elveszíti gyógyfürdő jellegét a létesítmény.

A tényeken persze ez aligha változtat, hiszen az önkormányzat határozatban fogadta el a csúszdapark bővítési szándékát.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik