Virágzó vidékünk

Riadtan kóborló őzeket filmezett egy szegedi drónvideós

Nehéz helyzetbe kerültek a vadállatok.

Látványos drónvideót készítettek az épülő kínai autógyár dél-alföldi helyszínén – írta a szeged365.

Elképesztően nagy lesz a BYD autógyár Szegeden, Axefly Vision a magasba repült, és megörökítette, hogyan változik át a táj a település környékén.

Hamarosan Szeged mellett épül meg Európa legnagyobb elektromosautó gyára. A kínai befektetőkkel a város polgármestere néhány napja aláírta az előszerződést az ipari park területének értékesítéséről. Jelenleg a régészeti feltárások zajlanak a helyszínen.

A szegedi drónvideós, Petrács Alex egyik filmje korábban már szerepelt a Sokszínű vidéken, akkor a mórahalmi bivalyokról sikerült káprázatos videót készítenie. Alex, aki filmjeit Axefly Vision néven jegyzi, egy újabb lenyűgöző videóval lepte meg a szegedieket, ezúttal a leendő óriásgyár helyszínéről.

A drónvideón jól látszanak a napokban megkezdett földmunkák nyomai, valamint a riadt őzek, akik nem találják a helyüket a napról napra átformálódó tájban.

Szeged és az egész dél-alföldi régió gazdasági életében évtizedek óta nem történt ilyen léptékű ipari beruházás. Csak reménykedhetünk, hogy a környéken élő állatok sikeresen tudnak majd alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Kapcsolódó
Hatalmas szarvascsapat napfürdőzött a Bakonyban
Szemmel láthatóan élvezték a téli napsütést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik