Virágzó vidékünk

Drónnal keresték a szökött bivalymamát és borját Sándorfalván

Axelfly Vision
Axelfly Vision
A történet happy enddel végződött, közben gyönyörű videó is készült.

Megkapó felvételt készítettek a sándorfalvi bivalyokról – írta a szeged365.hu.

Életteli történetet osztott meg a szegedi hírportállal Petrács Alex (Axelfly Vision), aki a sándorfalvi bivalyrezervátum felett röptette drónját. A szegedi D.O.R.T. Speciális Mentők drónfelderítő pilótája speciális gépével azután szállt a magasba, hogy segítségét kérték egy elkóborolt bivaly és borjának felkutatásában.

Axefly Vision drónnal fésülte át a hatalmas területet, és közben gyönyörű vidófelvételt készített a magasból a bivalycsordáról.

A tavalyi évben a Nádas-tó turisztikai fejlesztése során egy különleges ökoparkot hoztak létre Sándorfalva mellett. Az ökopark vendégei egy pallósoron végigsétálva betekintést nyerhetnek a vízparti élővilág mindennapjaiba. Vízibivalyokat telepítettek a tó partjára, akiket szinte testközelből lehet megcsodálni.

Petrács Alex elmondta, a szökevényekről a keresés kezdetekor azt feltételezte, hogy a rezervátumot körbekerítő villanypásztoron belül lesznek. Azért volt szükség a drónra, mert hatalmas területet kellett átfésülni a termetes jószágok után. A történet happy enddel végződött, a bivalyok épségben kerültek elő a különös menetelés végén.

Kapcsolódó
120 bivaly trappolt át az úton Fülöpszállásnál
Nem mindennapi látványban lehetett része annak, aki csütörtökön reggel autózott arra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik