Virágzó vidékünk

Ez az ország legújabb ökoparkja

képünk illusztráció/pixabay
képünk illusztráció/pixabay
Június 25-ikétől látogatható.

A Nádas-tó turisztikai fejlesztése volt a célja a Csongrád-Csanád megyei Sándorfalva és Törökbecse közös pályázatának, amelynek részeként egy különleges ökoparkot hoztak létre Sándorfalva mellett. A pályázat Sándorfalvát érintő része a Natura 2000-es terület rehabilitációjáról és annak turisztikai hasznosításáról szól, írta a Délmagyar.

Kapcsolódó
Páratlan szépségű a kaszói lombkorona-tanösvény
Hosszát és magasságát tekintve is egyedülálló Magyarországon.

A beruházás részeként alakították ki a pihenésre és természetfotózásra is alkalmas területet. A bányató melletti részen egy sétányt építettek a nádasban, hogy az ottani élővilág megfigyelhető legyen.

A mintegy egy kilométer hosszú pallósor mellett, amely a víz fölött halad, három pihenőt is kialakítottak, amelyekbe még függőágyakat is terveztek, a pallósor végén pedig egy kilátó épült, ahonnan a teljes területet be lehet látni.

Egyelőre a területet sűrű nád borítja, de hamarosan megérkeznek az ide betelepítendő vízibivalyok is, amelyeket a pallósor útvonalvezetésének köszönhetően szinte testközelből lehet majd látni. Ezeknek az lesz a szerepük, hogy letapossák és lelegeljék a területet, ahol így egy idő után ismét a víz lesz az úr, és reményeink szerint visszatérnek a madarak

– nyilatkozta a portálnak Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere.

A látványosság a Nádastó Szabadidőközpont részét ké­pezi, így az oda belépőt váltók számára ingyenesen megtekinthető lesz.

A strand június 25-én nyílik meg. Ettől az időponttól az ökopark is látogathatóvá válik, ahol a kialakított pihenőhelyek relaxálásra éppúgy alkalmasak lesznek, mint természet­fotózásra.

Az ökoparkról fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kapcsolódó
Új tanösvényt neveztek el Fekete Istvánról a Pilisi Parkerdőben
Az „erdész-vadász” irodalom legismertebb művelője volt Fekete István, aki 120 éve született és 50 éve halt meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik