Virágzó vidékünk

Szellemhotelek csúfítják Miskolctapolcát

Két romszálloda rontja a népszerű üdülőhely arculatát.

A turisztikai zászlóshajónak tartott Miskolctapolcán két elfogadhatatlan állapotban lévő szálloda rontja az összképet, írta a Boon.

Az egyik az 1974-ben megnyitott, háromcsillagos hotelként működő Juno Szálló. Az egykor impozáns, 14 emeletes épületben az alaptevékenységen túl kaszinó, diszkó, drinkbár is működött. A rendszerváltáskor a Hotel Juno a HungarHotels hálózatának lett a része, majd többször üzemeltetőt cserélt és végül – jó két évtizede – lakat került az épületre, ami elindult az enyészet útján.

A Juno jelenlegi tulajdonosa – egy magánszemély – több alkalommal hirdette meg eladásra az épületet, 780 millió forintot remélve a tranzakcióból, de máig nem tudta eladni.

Hasonló úton halad az enyészet felé a miskolctapolcai strand mögött a büfésort is magába foglaló Garas Sámuel sétány sarkán egy el nem készült, annak idején nagy reményekkel kecsegtető szálloda.

A fölszinten étterem, konyha és kiszolgáló helyiségek, drinkbár, az étterem terasza, a fürdő terasz lett volna. Az emeleten és a tetőtérben szobákat és apartmanokat terveztek. Az elképzelések szerint a padlástér lehetőséget nyújtott volna előadótermek, gyermek megőrző kialakítására.

archív/regent trade kft.

Az építkezés ütemesen haladt, majd 2006-ban jelentkeztek az anyagi gondok.

Végül az el nem készült szállodát nem sikerült eladni, a társaság csődbe ment, az épület – feltehetően az adósság fejében – átmenetileg az államé lett, de a portál információi szerint most a miskolci önkormányzat tulajdona.

Nincs könnyű helyzetben a gazda, hiszen a lassan két évtizede el nem készült állapotban álló ingatlan állaga is folyamatosan romlik, nem könnyű befektetőt találni rá.

Kapcsolódó
Eladó Miskolc ikonikus kísértetszállodája
A Juno hotel használhatóvá tétele még a legdurvább becslések szerint is több milliárd forintba kerülne.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik