Virágzó vidékünk

Megújul az őspark Miskolctapolcán

Facebook/Veres Pál polgármester
Facebook/Veres Pál polgármester

A Barlangfürdő közvetlen közelében, Tapolca szívében található az őspark, amelynek állapota jelenleg nem méltó egy turisztikai központhoz, éppen ezért tűzte ki célul a terület fejlesztését Miskolc Önkormányzata – írta meg a Minap.

Kapcsolódó
Lelőtték a Miskolc belvárosában sétáló szarvast
Az állattal a Szentpéteri kapui temetőben és a Kis-Hunyad utcán is találkoztak a járókelők.

A napokban megtörtént a munkaterület átadás, amely a Hotel Kitti parkolójánál kezdődik, és magába foglalja a Barabits-sétányt, az úgynevezett geometrikus parkrészt és az ősparkot, kialakítanak egy tanösvényt, megújul a Csónakázó-tó környéke.

A munkálatok során sétányok újulnak meg, új utcabútorokat és pavilonokat helyeznek ki, és a Csónakázó-tavat is megszabadítják a felgyülemlett felesleges iszaptól.

A másik fejlesztési elem az Akropolisz Szabadtéri Színpad, amely a város nyári kulturális életének nélkülözhetetlen szelete előadásaival. A Miskolci Egyházközség tulajdonában és kezelésében álló Akropolisz Szabadtéri Színpad a nyári hónapokban színházi előadások, kulturális programok helyszínéül szolgál, színes zenés könnyed szórakozást nyújtva a turistáknak, illetve a helyi lakosoknak.

A projekt a tervek szerint egy éven át tart majd.

Kapcsolódó
Magyar luxus SPA szállodát választottak Kelet-Európa legjobbjának
A hétvégén kilencedik alkalommal rendezték meg a World Luxury SPA Awards-ot.
Olvasói sztorik