Virágzó vidékünk

Mesebeli dombház magasodik a somogyi falu határában

facebook/őze rajmund
facebook/őze rajmund
Eredetileg lombházat szerettek volna építeni, de a környéken nem találtak erre alkalmas fát, így a domb adottságait vették figyelembe.

A természet adottságait kihasználva épített kaposdadai birtokán lenyűgöző dombházat Őze Rajmund, írta a Sonline.

A Somogy vármegyei Kaposdada Bárdudvarnok község külterületi része, amely a település központjától jó 2 kilométer távolságra található.

A mindössze 30 négyzetméternyi, íves homlokzatú kaposdadai épület mind a külső, mind a belső kivitelezési megoldásaiban is a mesebeli hobbitok környezetét idézi domboldalba vájt megjelenésével, kör alakú, a szomszédos tóra nyíló ablakaival.

Akácoszlopokon áll a trapéz alaprajzú ház, amelynek három oldala föld. A belső bútorzat, az ajtók, a bútorok is fából készültek.

Tujafára épített lépcső vezet a galériára, gesztenyefa szolgál asztallapként, himalájai sótégla adja a hangulatvilágítást, és a fürdőszoba kaviccsal kirakott zuhanyzója is kreatív fantáziáról árulkodik. A ház teljesen szigetelt, a falakba hungarocellt építettek. A fűtést egy elektromos fűtőpanel szolgáltatja, így egész éveben lakható az épület, melyet az erdész végzettségű tulajdonos vendégházként működtet a jövőben

– olvasható a portálon.

A telek másik felén a háztól néhány méterre a gazda birkái, kecskéi legelnek, de akár a ház tetején is kóricálhatnának.

Négy éve kezdtük az építkezést, hétvégenként, szabad­időnkben végeztük a munkát. Eredetileg egy lombházat szerettünk volna építeni, de a környéken nem találtunk erre alkalmas fát, így a domb adottságait vettük figyelembe

– mondta Őze Rajmund, hozzáfűzve: olyan épületet szerettek volna, amely a környéken nincs, és egy különleges élményt ad annak, aki errefelé jár.

Kapcsolódó
Zseniális lett Budakalász új dombháza, egy nagy család otthona
Nulla rezsi, biogazdálkodás. Mikroklímát teremt a tó, télen korcsolyáztak rajta, nyáron úsztak benne.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik