Virágzó vidékünk

Félmillió forintot adnak a siófoki farongálók nyomravezetőjének

Összefogást kér a polgármester.

Nagy felháborodást váltott ki a múlt héten a hír: ismeretlen tettesek ismét frissen telepített – pár év múlva pedig pl. a strandolóknak árnyékot biztosító – kisfákat fűrészeltek, tördeltek ki, ez alkalommal a Beszédes sétány egyik parti szakaszán. Nem aprózták el, most egymás közelében lévő 16 db-ot, vélhetően egyszerre

– írja Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a Facebook-posztjában.

Emellett az Ezüstparton is újabb fákat vágtak derékba. Más balatoni településeken is hasonló pusztítások történnek, a polgármester szerint azért, mert egyes parti ingatlantulajdonosok nem viselik el, hogy az ablakukon kitekintve bármi is megzavarja a balatoni szabad kilátásukat. Ezért vagy saját kezűleg teszik tönkre a fákat, vagy felbérelnek valakit erre.

Az ilyen típusú bűncselekmények megelőzése, felderítése rendkívül nehéz, és ezt az elkövetők is tudják.  A tettesek általában az éjszaka, kellően álcázva érkeznek. Egy-egy fácska eltörésére pár másodperc is elegendő. A fúrásos/gázolaj beöntéses módszer kicsit időigényesebb, de a vastagabb fák kivégzésére mégis csak sokkal gyorsabb és halkabb, mint a fűrész.

Félmillió forint a nyomravezetőnek

A mai napon tehát aláírtam egy díjtűzésről szóló okiratot. Aki az említett cselekménnyel kapcsolatosan az eljáró hatóságok, illetve az igazságszolgáltatás részére érdemi információt ad, az 500. 000, azaz fél millió Ft nyomravezetői díjat kap

– közölte Dr. Lengyel Róbert.

Értesítendő telefonszámok: Siófoki Rendőrkapitányság: 84/519-150, vagy Telefontanú: 80/555-111.

De, ami mindennél fontosabb: fogjunk össze minél többen és a díjtűzéstől függetlenül is, járjunk nyitott szemekkel és próbáljuk rendőrkézre adni azt, aki a közösségünk ellen ilyen módon vét. Szerintem Siófok minden tisztességes polgára és nyaralótulajdonosa számára közös az érek: bukjanak, akiknek bukniuk kell!

– folytatta a polgármester a felhívást.

Kapcsolódó
Gázolajjal gyilkolják az egészséges fákat Siófokon
Súlyos rongálások történtek Siófokon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik