Virágzó vidékünk

Virágba borult a híres pécsi mandulafa

Facebook / Nekem szülőhazám
Facebook / Nekem szülőhazám
Berobbant a tavasz, színesedik a vidék.

Egyre-másra érkeznek a hírek arról, hogy “virágossá vált” Magyarország az utóbbi napokban.

Az elsők között a mandulafák is ébredeznek. Pécsett nyújtózik az ég felé a híres mandulafa, mely 2019-ben hazánkban az Év Fája címet is megkapta.

Farkas Ferenc

A pécsi Havas Boldogasszony-templom előtt álló százesztendős mandulafa kihagyhatatlan élmény a városba érkezők számára. A napokban Farkas Ferenc látványos fotósorozatot készített a Tettye sziromruhát öltött hírességéről.

Idén már február végén virágot bontott a mandulafa… A kék ég sajnos elmaradt háttérként, de úgy már túl tökéletes lett volna

– így kommentálta a természetbarát az általa megosztott képeket.

Galéria
Facebook / Nekem szülőhazám

Farkas Ferencről korábban már írt a Sokszínű vidék, a természetfotós “a dolgos hétköznapokon” a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárat vezeti, emellett aktívan túrázik és népszerűsíti a hazai látnivalókat az interneten.

A fotók február 28-án készültek, egy konferenciára mentem előadni Pécsre és ott tudtam meg, hogy virágzik a havihegyi mandulafa. Nem tudtam ellenállni a csábításnak és felkerestem (közben még egy mecseki kirándulást is beiktatva). Igaz, jókora kaptató a Tudásközpont felől, de megéri, aki pedig a tettyei romokat felkeresi, annak nem nagy kitérő

– mesélte a könyvtáros-természetjáró a Sokszínű vidéknek.

A mandulavirágzás Janus Pannonius püspök 1466-ban, egy mandulafáról írt verse óta az örök megújulás és a műveltség szimbóluma is a baranyai megyeszékhelyen. A Havas Boldogasszony-templom előtt álló mandulafa 135 éve örvendezteti meg virágaival a látogatókat.

Kapcsolódó
Hó borítja a híres pécsi mandulafát
Különlegesen szép így.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik