Virágzó vidékünk

Mesébe illő tőziketengert fotóztak a Kámoni Arborétumban

Czímer Mihály
Czímer Mihály
Sokezer védett vadvirág nyílik egyszerre az erdőben.

Czímer Mihály nyugdíjas természetfotós rendszeresen bravúros felvételeket posztol a Facebookon.

A Sokszínű vidék is beszámolt már a pomázi lokálpatrióta munkásságáról. A természetbarát legújabb fotóit a napokban nyíló tavaszi tőzikék seregéről készítette, a varázslatos Kámoni Arborétum fái alatt.

Galéria
Czímer Mihály

Tegnap, egy borongós, esős napon a tavaszi tőzikék miatt vonatoztam Szombathelyre a Kámoni Arborétumba. Sok képet készítettem, bár nagyon szomorkás volt az idő

– mesélte Czímer Mihály a Sokszínű vidéknek.

A Kámoni Arborétum minden évszakban meseszép. Kámon egykor önálló település volt, ma már Szombathely északi részéhez tartozik. Az itt található arborétum a természet lebilincselő csodája. A 27 hektáros arborétumban csodálatos juharfák, tölgyfák és jegenyefenyők árnyékában sétálhatunk, hatalmas mocsárciprusokban gyönyörködhetünk. A mesés parkban tavasztól őszig számos szemet gyönyörködtető vadvirág pompázik.

Nem a kámoni az egyetlen vadvirágos erdő a Dunántúlon, hasonlóan mesés látványt nyújt ezekben a hetekben a Csáfordjánosfa határában elterülő tőzikés, melyen egy tanösvényt is létesítettek.

A tavaszi tőzike (Leucojum vernum) februártól március végéig is virágzik. A fehér vadvirág Magyarországon védett, természetvédelmi értéke 10 000 forint.

Kapcsolódó
Tengernyi tőzikéből virágszőnyeget szőtt a tavasz
Tőzikék borítják a Csáfordjánosfa melletti erdőt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik