Virágzó vidékünk

Lila virágszőnyeg borítja a zalaegerszegi parkerdőt

Horváth Beatrix
Horváth Beatrix
Minden évben krókuszok ezrei teszik álomszéppé az ébredező erdőt.

A több hónapon és hosszú heteken át tartó tél után szemünk a színekre éhezik, orrunk a virágok illatára, ami megnyugtatja lelkünket, szívünket pedig boldogsággal tölti meg. A krókusz lett hivatott arra, hogy egyike lehessen azoknak a növényeknek, amelyek legelőször hozzák el a tavaszt a természetbe.

A krókuszok jelentése a virágnyelvben: vidámság. Ha megpillantjuk őket, élénk színüknek hála egészen biztos vagyok benne, hogy örömmel teli pillanatokat élhetünk át. De nem csak mi kedveljük a télutó és a kora tavasz törékeny szépségét, hanem a korán ébredő beporzó rovarok is.

Horváth Beatrix

Horváth Beatrix Zalaváron, a Kis-Balaton mellett nőtt fel. Jelenleg Pethőhenyén él a párjával. Szabadidejében szeret kirándulni, a természet végtelen ösvényeit járni és felfedezni az erdők, mezők kincseit.

Horváth Beatrix

4 éve szenvedéllyel készíti a fotóit, amatőr szinten, telefonnal. A természet iránti szeretete és a fotózás karöltve adják számára a tökéletes kikapcsolódást és a feltöltődést.

Amikor időm engedi a természetet járom és megörökítem a szépségét. Az egyik kedvenc témám a naplemente a vízparton, a másik pedig a virágok. Lassan itt a tavasz, és keresem is az ébredő természet szépségeit, a kibújó kis virágokat vagy a szirombontogató fákat

– részletezte Beatrix mit jelent számára a fotózás a Sokszínű vidék megkeresésére.

Horváth Beatrix

Beatrix kiskertjében már előbújtak a tavaszt köszöntő első krókuszok, és arra számítva, hogy kedvenc erdőségében is lila szépségeket rejt a vastag avarszőnyeg útra is kelt. Megérzése pedig nem csalt, hiszen idén is csodát látott a fák ölelésében.

Február 24-én szombaton útnak indultam, hátha sikerül látnom az idei évben is a zalaegerszegi parkerdőben elterülő csodálatos “lila szőnyeget”, mert itt évről-évre tömérdek kis szépség bontogatja a szirmait

– mesélte el kirándulását, amely alatt gyönyörű fotóit készítette.

Horváth Beatrix

A borús idő ellenére a lila virágok szépsége beragyogta Beatrix délutánját, sőt még egy gyönyörű citromlepke is mellé szegődött, miközben virágáról-virágra libbent.

Ezt a nyugodt helyet tavaly fedeztem fel, a párom mutatta meg. Ő is szívesen elkísér egy-egy előre tervezett fotózásra, mindketten természetbarátok vagyok. Alkalmanként a barátnőmmel, de egyedül is útra kelek, hogy a szenvedélyemnek hódoljak. Minden évszaknak megvan a szépsége, de számomra talán a tavasz a legszebb, amikor a téli álom után színesbe borul a föld. Felüdülés szemnek és léleknek. Zala megye szerintem az ország egyik legszebb része, szeretek itt élni

– részletezte a természethez és a lakóhelyéhez fűződő érzéseit.

A cikkben szereplő fotókat Horváth Beatrix készítette.

Kapcsolódó
Milliónyi tőzike lepte el a csáfordjánosfai erdőt
Hófehér virágszőnyeget terített február a hamarosan beköszöntő kikelet elé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik