Virágzó vidékünk

Ismét feltűnt a tokaji fehér herceg

Hogya István
Hogya István
A pirkadat sejtelmes fényéből, mint egy szellem, úgy tűnt ki a hófehér bundába bújt őzbak.

Igazi ritkaságnak számít, ha egy fehér őz tűnik fel a természetben, ilyenkor azt érzi az ember, hogy ez egy megismételhetetlen pillanat.

Az esetek nagy részében ez így is van, de akadnak tökéletes pillanatok, amikor a szerencse is nagy szerepet kap, hogy maradandó élmény születhessen egy fotó készítésekor.

Hogya István

Hogya István a szerencsések közé tartozik, ehhez kétség sem fér, hiszen a természetfotós már nem először figyelte meg és fényképezőgépének hála megörökítette a különlegesen szép fehér herceget.

2021-ben portálunkon már megmutattuk István gyönyörű felvételeit, most pedig újra lenyűgöző képeket készített a fehér őzbakról.

Hogya István

A szerencsés találkozás alkalmával a fehér herceg egy körülbelül százötven egyedet számláló őzcsapatban tűnt fel.

Napkelte előtt készültek a felvételek, amikor még nagyon kevés volt a fény, de a fehér bak már messziről felhívta magára a figyelmet. Szó szerint kitűnt a többi őz közül és az ébredező tájból is

– osztotta meg István élményét a Sokszínű vidék megkeresésére.

Hogya István

A pirkadat sejtelmes fényéből, mint egy szellem úgy tűnt ki a hófehér bundába bújt őzbak. Szépsége pedig még nem látott, különleges felvételeken lett megörökítve március első hétvégéjének a reggelén.

Az ilyen és ehhez hasonló egyedeknél pigmenthiány, úgynevezett flavizmus lép fel, ilyenkor a szemük és az orruk barna színű. Ezzel szemben az albínó egyedeknél a köröm, az orr előtti szőrtelen rész rózsaszín, a szem pedig piros.

A cikkben szereplő fotókat Hogya István készítette.

Kapcsolódó
Fehér herceg sétált Tokaj környékén
Ilyen, amikor már-már modellt állnak a fotósnak az állatok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik