Virágzó vidékünk

Nárciszünnepel köszöntik a tavaszt Kaposváron

MTI/KATONA TIBOR
MTI/KATONA TIBOR
Színes programokkal várják a virágot és a várost kedvelő látogatókat.

Színes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, amelyet március 23-án tartanak a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.

A rendezvényen színes programokat kínálnak. Koncertet ad a Vattacukor zenekar, a Z-Generáció és a Somogy Zenekar. A látogatók kézműves-foglalkozásokon, népi játszótéren, élményfestésen, interaktív huszárpróbán vehetnek részt. Az érdeklődők láthatnak divatbemutatót, és tárlatvezetéseken ismerhetik meg a múzeum képzőművészeti gyűjteményét, azon belül Rippl-Rónai József festőművész munkásságát.

A múzeum kaposvári, Fő utcai főépülete és az emlékház között kisvonat közlekedik, amelyet térítésmentesen vehetnek igénybe a fesztiválra érkezők.

Rippl-Rónai Józsefnek haláláig volt otthona a Nárciszünnepnek helyet adó Róma-hegyi villa és annak ezekben a napokban nárciszokkal díszített parkja. A művész a pajtaépületből átalakított műteremben alkotott, galambokat, méheket, szarvasmarhákat tartott, és volt egy szamara is, amelynek a kaposvári sétálóutcán állítottak emléket.

A nárciszokat szerető festőművész körül nagy élet zajlott, a ma már emlékházként működő épületben a magyar irodalom olyan hírességeit látta vendégül, mint Ady Endre vagy Móricz Zsigmond.

MTI/KATONA TIBOR

Kapcsolódó
Milliónyi nárciszt csodálhatunk idén is Babócsán
A Nárcisznap színes programokat kínál minden korosztály számára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik