Virágzó vidékünk

Hollókő lesz húsvétkor az ország legdrágább faluja

mti/komka péter
mti/komka péter
A falu határában vehetnek belépőjegyet a látogatók.

Hollókő, a világörökségi falu leglátogatottabb, nagy tömeget vonzó rendezvényére készül. 2024. március 29 – április 1. között kerül sor a hagyományos Hollókői Húsvéti Fesztiválra, melyen változatos folklórprogramok, a palóc gasztronómia remekei, a népszokások felelevenítése – az elmaradhatatlan húsvéti locsolkodással -, koncertek, családi és gyermekprogramok várják a vendégeket.

A négynapos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időben

– írják a szervezők az esemény weboldalán, arról is tájékoztatva az érdeklődőket, milyen áron juthatnak be a rendezvény idején a faluba.

szinok gábor

Mert ahhoz, hogy az emberfia a helységnév jelző tábla után az Ófalu felé haladhasson, le kell szurkolnia a belépőjegy árát, amiért sokak évek óta nemtetszésüket fejezik ki – finoman szólva is felháborítanak embereket.

Íme a fesztivál látogatásának “pénzügyi vonatkozásai” látogatói szemszögből

2024. március 29: az Ófalu és a kézműves vásár szabadon és ingyenesen látogatható, a kiállítások belépői külön fizetendőek, vagy Faluséta jeggyel látogathatóak.

2024. március 30: felnőtt napijegy 5.500.- forint, gyerek (7-18 év)/nyugdíjas: 4.000.- forint

2024. március 31 – április 1.: felnőtt napijegy 6.500.- forint, gyerek (7-18 év)/nyugdíjas: 5.000.-forint

7 éves kor alatt a belépés minden nap ingyenes! A mozgás-, hallás-, látássérültek igazolvány bemutatásával szintén ingyenesen léphetnek be a faluba, 1 fő kísérőjük kedvezményes jeggyel látogathatja a rendezvényt.

szinok gábor

A belépőjegy tartalmazza a település összes programjának és egyes látnivalóinak belépődíját is: Hollókői Vár, Palóc Játszóház, Oskola, Postamúzeum, Falumúzeum, Guzsalyas Viselettár, Kézműves Nyomdaműhely, Babamúzeum.

Egy kis matematika

Ha történetesen egy 5 fős baráti társaság érkezik személygépkocsival március 31-én vagy április 1-jén, az leszurkol a Hollókő helységnév jelző táblánál 32.500.-forintot, és mehet a látnivalókhoz.

 

Jó azonban, ha van még a bukszában vagy a bankkártyán még pénz, mert egy fagyik, üdítő, esetleg valamilyen étel a nap folyamán nyilván jólesik mindenkinek.

Kapcsolódó
Megújult Hollókő, évi 30 ezerrel több turistára számítanak
De elvileg a falu turisztikai terheltsége nem nő, mert a fejlesztéseknek köszönhetően csökken a szezonalitás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik