Virágzó vidékünk

Ezek az ország legolcsóbb termálfürdői

termalfurdo.hu
Kaposvári Virágfürdő
termalfurdo.hu
Kaposvári Virágfürdő
A teljes árú belépőt jelenleg legalacsonyabb áron a Hajdú-Bihar vármegyei nádudvari fürdő kínálja.

Talán meglepő, de még mindig vannak az országban olyan fürdők, ahol a teljes árú, egész napos belépő bőven 2000 Ft alatt van. Sőt, a nyugdíjasok akár 1000 Ft-ért is fürdőzhetnek. A hosszú hétvége közeledtével mutatjuk, hol a legolcsóbb a fürdőzés jelenleg az országban.

A termalfurdo.hu nemrégiben összeállította a legolcsóbb termálfürdők tízes listáját a teljes árú és a nyugdíjas belépőre vonatkozóan egyaránt, igaz – nem meglepő módon – a két lista jelentős átfedésben van egymással. A legolcsóbb fürdők földrajzilag viszonylag egyenlőtlenül helyezkednek el az országban, mivel a két listára összesen két dunántúli fürdő került fel. Jó hír viszont a Budapesten és környékén élőknek, hogy Pest vármegyében is találunk nagyon olcsó fürdőket. Sőt a legalacsonyabb árú nyugdíjas belépőt kínáló fürdő Budapest központjától alig több mint 1 órányi autóútra található.

A legolcsóbb fürdők 2000 forint alatti belépővel csábítanak

A teljes árú belépőt jelenleg legalacsonyabb áron a Hajdú-Bihar vármegyei nádudvari fürdő kínálja. Mindössze 1500 Ft-ot kérnek az egész napos jegyért. Azonban nem árt sietnünk, ha ilyen olcsón szeretnénk mártózni az ásványi anyagokban gazdag vízben, mivel március 31-én karbantartás kezdődik a fürdőben, amely egészen a strandszezon kezdetéig tart.

Ha időben ez már nem fér bele, választhatjuk a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Mezőtúr fürdőjét is, amely mindössze kétszáz forinttal drágábban kínálja a belépőt. Ezért cserébe a gyógymedence mellé úszómedencét és élménymedencét is kapunk.

A Dunántúlon csupán egy olyan termálfürdőt találunk, ahová 2000 Ft-nál alacsonyabb áron léphetünk be. A Vas vármegyében, Sárvár közelében található Mesteriben 1900 Ft-ért öt medencében mártózhatunk meg a helyi termálfürdő földes-meszes termálvizében.

Kevesen tudják, hogy Egerszalókon a sódombjairól nevezetes Saliris Fürdő közvetlen szomszédságában egy rendkívül pénztárcabarát fürdőt is találunk. A Nosztalgia Fürdő névre keresztelt kis termálfürdő ugyanazt a vizet kínálja télen-nyáron látogatható szabadtéri medencéiben, azonban a nagy testvér árainak töredékéért.

termalfurdo.hu Nosztalgia Fürdő, Egerszalók

Szintén nem éri el a 2000 Ft-ot a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő belépője. A Hajdú-Bihar vármegyében található fürdő fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléseket kínál a gyógyulni érkező látogatóknak, de szanuák, szoláriumok és kozmetikai szolgáltatások is rendelkezésre állnak. Ez a környék bővelkedik a pénztárcabarát fürdőzési lehetőségekben.

Kevesebb mint 40 kilométerre, Békés vármegyében, Füzesgyarmaton található a Kastélypark Fürdő, amely kül- és beltéri gyógyvizes medencékkel, szaunával és 1950 Ft-os belépővel szintén kiváló ár-érték arányú kikapcsolódást kínál.

termalfurdo.hu Kastélypark Fürdő, Füzesgyarmat

Épp 2000 Ft-ot kérnek a teljes árú belépőért a szintén Békés vármegyei Nagyszénáson, a Szolnok közelében található Tiszaföldváron és a Pest vármegyei Tóalmáson.

Kicsit drágább, de még 2500 Ft alatt marad a belépő Kiskunhalason és az ország délkeleti csücskében található Tótkomlóson.

Nyugdíjasok akár 1000 forintért is fürdőzhetnek

A fentebb említett fürdők többsége a nyugdíjasok számára is nagyon kedvező árakat kínál.

Közülük is Tóalmás fürdője, a Szent András Gyógyvizes Strand kínálja a legolcsóbban, mindössze 1000 Ft-ért a nyugdíjas belépőt. Azonban, ha nyugdíjasként 16:00 után érkezünk, akkor csupán 700 Ft-ot kell fizetnünk a nemrégiben felújított gyógyvizes medencék használatáért. Mindezt Budapest központjától alig 1 órányi autóútra.

Van viszont három olyan fürdő, amelyek a felnőtt belépő alapján nem tartoznak a legolcsóbbak közé, azonban a nyugdíjasoknak jelentős kedvezményt adnak, így ebben a kategóriában bekerültek a termalfurdo.hu gyűjtésébe.

Szintén a főváros vonzáskörzetében, a Gödi Termálfürdőben várják az egyik legalacsonyabb árú belépőjeggyel a nyugdíjasokat, ahol a termálmedencék és szaunák használatáért mindössze 1700 Ft-ot kérnek.

Ugyanezen az áron fürdőzhetnek a nyugdíjasok Kaposváron a Virágfürdőben is. Itt élménymedence, változatos masszázs elemekkel, szaunavilág és uszoda is a vendégek rendelkezésére áll a gyógyászati részleg mellett.

Ennél csupán 100 Ft-tal kell többet fizetni Szentesen az Üdülőközpontban. Ezért az árért változatos hőfokú termálmedencéket, több úszómedencét, két gyerekmedencét és csúszdákat használhatunk. Ezzel ez a két fürdő igazán pénztárcabarát lehetőség egy nagyszülő-unoka programhoz.

A legolcsóbb termálfürdők részletes, rendszeresen aktualizált listája – interaktív térképpel –  ide kattintva olvasható a termalfurdo.hu portálon.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik