Virágzó vidékünk

47 épület falát díszíti festmény Kazincbarcikán

kolorline.hu
kolorline.hu
Az utóbbi években a város lakóházait alaposan kicsinosították.

Kazincbarcika lakói immár 47 falfestményre lehetnek büszkék – írta Kolorline.hu.

A borsodi iparváros utcaképének hangsúlyos elemei a 20. században épült emeletes házak. A városban tíz év leforgása alatt több tucat színpompás óriásfestmény készült, melyekkel alaposan felfrissítették a szürke homlokzatokat.

A borsodi portál munkatársai egy fotósorozattal csokorba kötötték a szebbnél szebb alkotásokat. Kolorcity híres falfestményeinek virtuális tárlatán kreatív, derűs, elgondolkodtató, színpompás falfestmények láthatók.

Galéria
kolorline.hu

2013-ban készült az első alkotás, melyet a város forgalmas útja mentén, a Mátyás király út 29. szám alatt található épületre festettek. A Színes Szomszédok című kompozíció alkotója a Designsrobot néven pályázó Pereházy Dóra grafikus volt. A művész tervei alapján három festő-alpinista, Grubánovits Attila, Karácsonyi László és Lengyel Valter készítette el a látványos falfestményt.

kolorline.hu

A falfestmény állati szomszédokat jelenít meg, akiknek színessége a hazánkban élő különböző népcsoportokat szimbolizálja. A kreatív alkotás üzenete az, hogy egymás szomszédságában békében kellene élnünk.

A barcikaiak szerint a virtuális tárlat nem helyettesítheti az eredeti élményt, érdemes a városban végigsétálni a street-art alkotások között.

Az összes eddig elkészült kazincbarcikai festmény ITT MEGTEKINTHETŐ.

Kapcsolódó
Nobel-díjasokat festettek fel a szegedi toronyházra
A szegedi kötődésű Nobel-díjasok, Karikó Katalin és Szent-Györgyi Albert tíz emelet magas portréját készítették el a város tizenhét emeletes magas toronyházán.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik