Virágzó vidékünk

Hatvan tonna szeméttől tisztították meg a Duna partját

YouTube/KEMHESZ
YouTube/KEMHESZ
A Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége által szervezett akcióhoz több száz önkéntes is csatlakozott.

Közel hatvan tonna szeméttől tisztították meg a Duna partját a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (Kemhesz) által szervezett akcióban, amelyhez több száz önkéntes csatlakozott, diákok, önkormányzatok, horgászok és kormányhivatali dolgozók, írta a Pecaverzum.

A résztvevők a víz világnapja alkalmából immár harmadik alkalommal fogtak össze a Dunáért, Pilismarót-Basaharctól egészen Komáromig. A Duna menti települések 11 iskolájából 600 gyermek vett részt a szemétszedésben, Almásfüzitőn az iskolások mellett az óvodásokat is bevonták a szemétszedésbe

– olvasható a Pecaverzumnak eljuttatott közleményben.

A Kemhesz kiemelt feladatként tekinti a környezet- és természetvédelmet a Duna helyzetét és védelmét, valamint a következő generáció nevelését.

A Magyar Kormánytisztviselői Kar területi elnökségének szervezésében összesen 90 kormányhivatali alkalmazott is kivette a részét a feladatokból, ők Esztergomban, Komáromban és a neszmélyi szakaszon tevékenykedtek

– ismertette Osvald Zsolt, a Kemhesz ügyvezető igazgatója.

Zoltai Dániel, a szövetség elnöke kiemelte:

Az önkéntesek ellátását az esztergomi Vasas Horgász Egyesület és a Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaság mellett vállalkozások és Esztergom Megyei Jogú Város, valamint Komárom Város Önkormányzatának vezetése biztosította. Kesztyűkkel és zsákokkal járultak hozzá az akció sikeréhez, valamint szerény vendéglátást nyújtottak az önkénteseknek.

Kapcsolódó
50 zsák szemetet gyűjtöttek a horgászszakkörös gyerekek Esztergomban
Rendszeresen szerveznek természetszépítő akciókat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik