Virágzó vidékünk

Szarmata Régészeti Park nyílt Bordányban

szarmatapark.hu
szarmatapark.hu

A Szarmata Régészeti Park betekintést nyújt a szarmata népcsoport életébe, természeti értékekkel teli tanösvényével pedig kiváló helyszín az aktív kikapcsolódásra.

A park azt írja weboldalán, hogy az árokkal körbevett és monumentális vesszőfonatos palánkfal-erődítmény védő ölelésében felépített szarmata falurekonstrukció hiteles képet ad a korabeli építményekről és életkörülményekről. A belső térben kialakított interaktív kiállítás és kisfilm bemutatja a szarmaták életét, szokásait – már amennyit tudunk róluk, hiszen a szarmatákat a mai napig számos titok övezi.

A Szarmata Régészeti Park április 17-én nyitotta meg kapuját a nagyközönség előtt és szerdától vasárnapig fogadja vendégeit 8-16 óra között. Belépőjegy van, de a park azt írja Facebook-oldalán, hogy igényelhető lesz ingyenes tárlatvezetés, mely betekintést nyújt a szarmata nép történelmébe, s mai szemmel nézve “maradi” – mégis kortalan értékekkel bíró életmódjába.

Ezen felül a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Művészeti Iskola időszaki kerámia kiállítása is megtekinthető, s kérhető a hozzá fűződő tárlatvezetés.

Kapcsolódó
Őskori település maradványaira bukkantak Dunavecsén
Eddig ismeretlen régészeti lelőhelyet tártak fel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik