Virágzó vidékünk

Havas mesevilággá változott reggelre az ország csúcsa

Lucza Zsolt
Lucza Zsolt
Fehér, téli bunda alá bújt a Kékestető és környéke.

A szeszélyes áprilisnak nincs vége, sőt az elmúlt hétvégén és a mögöttünk álló éjszaka újabb meglepetéseket tartogatott az időjárás.

Lucza Zsolt

Hazánk legmagasabb csúcsán, a turisták körében is népszerű Kékesen igazi téli mesevilág alakult ki. A havazás már tegnap este elkezdődött, majd az éjszaka sötét leple alatt újabb és újabb hullámokban esett a hó, ma reggelre pedig fehér, téli bunda alá bújt a táj.

Lucza Zsolt

Lucza Zsolt – akinek különleges hangulatú fotót már több alkalommal bemutattuk portálunkon – is arra számított, hogy fotókon megörökítheti a tavaszba lopakodott tél pillanatait.

Kora reggel indultam útnak a Mátrába. Titkon abban reménykedve, hogy saját szememmel láthatom a télies hangulatú tájat. Az összefüggőbb hótakaró a Kékestető táblától kezdődött, és odafent igazi mesevilág volt látható

– osztotta meg élményét Lucza Zsolt a Sokszínű vidék megkeresésére.

Lucza Zsolt

Az éjszakai órákban a Mátra csúcsát egy intenzívebb csapadékmező érte el, az alacsony, 0 fok körüli hőmérséklet pedig kedvezett a hópihéknek, amik egymásra sokasodva fehér paplan alá bújtatták a Kékest és környékét.

Az alábbi galériában Lucza Zsolt télies hangulatú fotóit lehet megtekinteni, amiket ma reggel készített.

Galéria
Lucza Zsolt
Kapcsolódó
Szenvedélyes viharvadász a nógrádi természetfotós
Az időjárás változásaiért, annak különleges szó szerint lélegzetelállító pillanataiért akár az éjszaka kellős közepén is képes fényképezőgépet ragadni és útnak indulni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik