Virágzó vidékünk

Rezét gőzössel nyitják a szezont Gemencen

Facebook / Ökoturisztikai Központ Gemenc
Facebook / Ökoturisztikai Központ Gemenc
Május elsején az érdeklődők lovas fogattal is tehetnek egyórás kirándulást az ártéri erdőben.

Kirándulások, kiállítások várják a gemenci ökoturisztikai szezonnyitó résztvevőit május 1-jén – írta az MTI a Gemenc Zrt. közelményére hivatkozva.

Szórakoztató programok lesznek május 1-jén a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ idegenforgalmi szezonnyitó rendezvényén. Az Éledő Gemenc elnevezésű programon először közlekedik a Rezét gőzössel nosztalgiavonat az erdei vasúton, ahol május 1-től a nyári menetrend szerint járnak a vonatok.

A Gemenc kincsei című kiállításon új tablót helyeznek el. A tablóról megismerhető Beöthy-Zsigmond László (1894-1994) huszár ezredes és Wartho nevű kutyája története, amely mögött felsejlik a múlt század viharos történelme is. A tabló leleplezésekor édesapja emlékét Beöthy Mária, a történelmi korszakot Topor István hadtörténész idézi fel.

A Frigyes főherceg pavilonjában rendezett állandó kiállítás a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról nyújt áttekintést, óránkénti tárlatvezetéssel. Hosszú szünet után újra látogatható lesz az erdei vasúttal megközelíthető, nagyrezéti méhészeti gyűjtemény, ahol az üvegfalú kaptárakban élő méhcsaládokat láthatnak az érdeklődők, és nyitva lesz a vasúttörténeti kiállítás is.

A szezonnyitón bemutatót tart Lóki György solymász, a gyerekeket készségfejlesztő fajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják.

Kapcsolódó
Vadászkastélyt mintázó monumentális pavilon magasodik Pörbölyön
A 125 éves pavilon mellett tanösvény is várja az érdeklődőket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik