Életmód

Újraindul a gemenci kisvasút

Március 12-től újra elindul a Gemenci Állami Erdei Vasút és a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjának teljes szolgáltatása. A turisták ismét kiinduló és ismeretterjesztő bázisként támaszkodhatnak Gemenc déli kapujára.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja Pörbölyön minden nap 8–17 óra között várja a kirándulókat.

Hétköznap az erdei vasút és a kiállítások csak előre bejelentkezett csoportok számára elérhetők. Hétvégén és ünnepnapokon azonban teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság.

A Gemenci Állami Erdei Vasút járatai hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint közlekednek Pörböly és Malomtelelő állomások között.

A részletes menetrend ide kattintva tekinthető meg!

A kiállítások 9:00 – 14:30 között tekinthetők meg a hétvégén. Emellett a vadmegfigyelő, büfé, vizesblokkok és ingyenes parkolás is várja a kirándulni vágyókat.

A „Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben” interaktív kiállításon színes monitorok és látványos tablók, az erdőgazdálkodás tárgyi emlékei, valamint hód és vidra dioráma is várja mindazokat, akik élményszerűen kívánják megismerni a Gemenci erdő életközösségét, az erdész évszázados hivatását, valamint a Sárköz népművészetét. A „Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas” című kiállítás a Millenniumi pavilonban várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó
Megfiatalodott Rezét, a gemenci kisvasút gőzöse
A debreceni Zsuzsi Erdei Vasút nyomvonalán lesz a megújult járgány próbajárata.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik