Virágzó vidékünk

Szemkápráztató színorgia a gánti bauxitbányában

Haraszti Krisztina
Haraszti Krisztina
Szép élményekkel és csodás fotókkal ünnepelték május elsejét a dunántúli természetbarátok.

Haraszti Krisztina újabb meseszép fotósorozatot készített, ezúttal a marsbéli tájra emlékeztető egykori bauxitbányát örökítette meg tavaszi pompájában.

Majálisról más jutott az eszébe a süttői hobbifotósnak, aki barátnőjével úgy döntött, a jeles napon “bányászni” indul. Az úticél a gánti bauxitbánya volt, melyet jellegzetes, vöröses színű földjéről jól ismernek a geológia iránt érdeklődők. A természetfotóstól megtudtuk, hogy bányából Süttő és Csákvár vonzáskörzetében elég nagy a választék.

Vonzott minket a “marsbéli” táj. A választásunk jónak bizonyult, a régi bauxitbányában csodás látvány fogadott minket. A virágzó bokrok, fák üde zöld árnyalatainak és a bauxit vörös színének kontrasztja különleges látványt nyújt tavasszal. Akár Exupéry kis hercege a B-612-es bolygón, mi is igazi mesevilágban jártunk

– mesélte Krisztina a Sokszínű vidéknek.

Galéria

A rózsaszín virágú vadrózsa, bíboros kosborok, a kőris fehér és a festő rekettye sárga virágai ékszerként díszítették a zöld levelek mellett a vörös talajt. A természetbarát szerint az esővíz által feltöltött “apró tó” úgy ragyogott a tájban, mint egy tengerszem.

Haraszti Krisztina

Idén is várt rám az Élet fája, amit egy tavalyi kirándulásunk alkalmával fedeztem fel. Számomra a talaj felett elterülő gyökereivel és ragyogó zöld lombkoronájával az élethez való ragaszkodást, az örök megújulást szimbolizálja. Felettünk sütött a nap, és a májusi szélben táncot jártak a felhők. Kell ennél több?

Kapcsolódó
Marsbéli tájra röpít a Vértes egykori bányája
Maradandó élményt kínálnak a hullámzó, vörös lankák.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik